Η Ρόδος πρώτη στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις!

Η Ρόδος πρώτη στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις!

Η Ρόδος πρώτη στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1935 ΦΟΡΕΣ

Αφορμή για πολλές συζητήσεις και πλάνα επί χάρτου αποτελεί η διοργάνωση από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη, με τη βοήθεια του δήμου Ρόδου και της ΔΕΡΜΑΕ, του πρώτου Course προπονητών στην Ελλάδα.

Η σημαντικότατη αυτή εξέλιξη για την εκπαίδευση των Ελλήνων προπονητών θεωρείται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (ITF) ως το πρώτο σημαντικό βήμα στην εγκαθίδρυση της ITF Academy στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο Development Officer for Europe Dr. Vitor Cabral προΐσταται του Course, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία για συναντήσεις με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Αποστολή Ασπράκη και τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Νίκο Παπασταματίου, καθώς και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Είναι γνωστές οι δυνατότητες του νησιού σε δράσεις αθλητικού τουρισμού και συνεδρίων και η ITF είναι από τις πιο δραστήριες και ισχυρές ομοσπονδίες στον κόσμο.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης για την Ευρώπη συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ Βαλάντη Λάμπη, τον οποίο ευχαρίστησε για τη στήριξη στη διοργάνωση του Course, καθώς όπως ο κύριος Λάμπης τον διαβεβαίωσε, ο δήμος Ρόδου είναι πεπεισμένος πως η διοργάνωση συνεδρίων και αθλητικών εκδηλώσεων στο νησί είναι μια από τις πηγές ποιοτικού τουρισμού που ο τόπος μας χρειάζεται, ιδίως στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Μάλιστα, όταν οι οικονομικές καταστάσεις το επιτρέψουν, ο δήμος Ρόδου θα διεκδικήσει από την ITF πολλά από τα event που τώρα γίνονται στις γειτονικές μας χώρες.

Στα γήπεδα και στις αίθουσες του ΡΟΑ η δράση συνεχίζεται, ενώ ο επικεφαλής ενημέρωσε τους υποψήφιους πως, από το 2025 μόνο κάτοχοι τουλάχιστον του CBI (Level I) θα επιτρέπεται να είναι Davis και Fed Cup Captains και μόνο πιστοποιημένοι προπονητές από τα Course της ITF θα επιτρέπεται να συνοδεύουν junior Εθνικές ομάδες στα τουρνουά της Tennis Europe και της ITF.

Το κλίμα στο Course ανάμεσα στους υποψήφιους είναι ιδιαίτερα καλό, καθώς καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια, λαμβάνοντας όμως συνεχώς πολλές νέες πληροφορίες που αργότερα καλούνται να εντάξουν στον προγραμματισμό τους.

Σήμερα, ο γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα επισκεφθεί τη Ρόδο και το Course, ενώ αναμένονται οι συζητήσεις με τον Vitor Cabral να φέρουν ακόμα περισσότερα οφέλη στην Ελληνική Ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης