Η βαλίτσα που έστειλε, περιείχε 2.785 γραμμάρια χασίς

Η βαλίτσα που έστειλε, περιείχε 2.785 γραμμάρια χασίς

Η βαλίτσα που έστειλε, περιείχε 2.785 γραμμάρια χασίς

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1225 ΦΟΡΕΣ

Μία βαλίτσα με ναρκωτικά και συγκεκριμένα με 2.785 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που έστειλε 55χρονος από την Αθήνα στη Ρόδο στον εαυτό του, για να την παραδώσει σε 59χρονο, είναι η αιτία για την οποία και οι δύο εμπλεκόμενοι θα δικαστούν αύριο από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια, και σε βάρος των δύο εμπλεκομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη κατοχή φυσιγγίων, αδικήματα για τα οποία και θα δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο στις 8 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται στις μεταφορικές εταιρείες για την καταστολή της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί, εντοπίστηκε από τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών η βαλίτσα με τα ναρκωτικά.

Ως αποστολέας αλλά και παραλήπτης της βαλίτσας ήταν ο 55χρονος, ο οποίος, περίπου στις 11.30 το πρωί περιφερόταν γύρω από τη μεταφορική και μισή ώρα αργότερα παρέλαβε τη βαλίτσα.

Τότε, επενέβησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν μέσα στη βαλίτσα, τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 2.785 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και επάνω του ένα κινητό τηλέφωνο, και δύο παραστατικά αποστολής και παραλαβής από τη μεταφορική, με ημερομηνίες από 20 Αυγούστου 2020 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως είχε δηλώσει ο 55χρονος στους αστυνομικούς, η βαλίτσα με το περιεχόμενό της, προοριζόταν για τον 59χρονο, στον οποίο στο παρελθόν έχει παραδώσει πολλές φορές ναρκωτικές ουσίες.

Μάλιστα, ο 55χρονος είχε εξηγήσει, πως η διαδικασία είχε ως εξής: Παραλάμβανε τις ναρκωτικές ουσίες από τη μεταφορική, περπατούσε μερικά μέτρα και στη συνέχεια τα άφηνε στο πεζοδρόμιο, απ’ όπου και τα παραλάμβανε ο 59χρονος, τα έβαζε στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν και ακολούθως έφευγε για το χωριό του, όπου και διέμενε.

Έτσι έγινε και αυτή τη φορά, και στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 μισή ώρα μετά τις 12 το μεσημέρι, ο 55χρονος άφησε τη βαλίτσα στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο στην περιοχή του Ροδινιού, απ’ όπου λίγα λεπτά αργότερα πήγε με το αυτοκίνητό του (με το οποίο έκανε βόλτες ο 59χρονος) την πήρε και τη φόρτωσε στο όχημά του. Τότε έκαναν «έφοδο» οι αστυνομικοί, οι οποίοι και συνέλαβαν τον 59χρονο!

Σε έλεγχο που έγινε στον 59χρονο, είχε βρεθεί να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του είχαν εντοπιστεί 3 δενδρύλλια κάνναβης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων, και 21 αβολίδωτα φυσίγγια πολεμικού όπλου.

Τα ναρκωτικά και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Πάντως, ο 59χρονος κατά την απολογία του, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί ότι είναι τοξικομανής και πως με την υπόθεση ουδεμία σχέση έχει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 59χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Σ’ ό,τι αφορά τον 55χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος είχε αποδεχτεί τη πράξη του, ότι δηλαδή είχε κάνει εν γνώσει του τη μεταφορά της βαλίτσας με τα ναρκωτικά, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο 55χρονος είχε δηλώσει, ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και παράλληλα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας για τα οποία ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή, ενώ δεν εργαζόταν.

Τη βαλίτσα είχε πει, ότι του την είχε δώσει ένας αλλοδαπός στην Αθήνα για να την παραδώσει στον 59χρονο και πως γι’ αυτή του την εξυπηρέτηση θα ελάμβανε ένα μικρό χρηματικό ποσό που θα κάλυπτε την προμήθεια των φαρμάκων του.

Ο ίδιος είχε πει, ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε κάνει κάτι τέτοιο ξανά και πως οδηγήθηκε στην πράξη του αυτή, εξαιτίας της τρομερής οικονομικής του ένδειας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 55χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 200 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών