Εκδικάζεται η έφεση Αλβανού που έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών

Εκδικάζεται η έφεση Αλβανού που έχει καταδικαστεί  για διακίνηση ναρκωτικών

Εκδικάζεται η έφεση Αλβανού που έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 845 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της κατοχής και της απόκρυψης από κοινού ως τοξικομανής, θα δικαστεί 41χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 41χρονος αλλοδαπός κατά της απόφασης που έλαβε στις 20 Μαρτίου 2023 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και τον είχε κρίνει ένοχο ως τοξικομανή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, μετά από αίτημα του συνηγόρου του, κ. Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου, για την οποία όμως ποινή, η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Ως εκ τούτου, ο 41χρονος είχε οδηγηθεί στη φυλακή για να την εκτίσει και παράλληλα είχε υποβάλει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής αυτής, έως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Το αίτημα αυτό είχε απορριφθεί τον Μάιο του 2023, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την έφεσή του αυτή προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 3 Απριλίου, όμως το δικαστήριο διέκοψε και η συνεδρίαση θα συνεχιστεί αύριο, Δευτέρα 8 Απριλίου.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από δύο χρόνια στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και εκτός από τον 41χρονο κατηγορούνταν και ο 30χρονος αδελφός του, ο οποίος είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2022 προέβη σε ποινική διαπραγμάτευση.

Πιο αναλυτικά, για τα δύο αδέλφια όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι, το πρωί της 1ης Μαρτίου 2022, πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο και έρευνες σε κατοικία και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος αλλοδαπός, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, είχαν βρεθεί συνολικά:

• Κάνναβη βάρους 2 κιλών και 449 γραμμαρίων
• Κοκαΐνη βάρους -15,3- γραμμαρίων
• Τέσσερα αρχαία αργυρά νομίσματα

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Δύο κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Οι ναρκωτικές ουσίες, οι περισσότερες εκ των οποίων (περίπου 1.360 γραμμάρια), είχαν βρεθεί σε συσκευασίες εντός του ενός αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα ήταν και ενοικιαζόμενο, κατασχέθηκαν.

Τα αρχαία νομίσματα εκτιμήθηκε, ότι ανήκαν χρονολογικά στην κλασική περίοδο, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και παραδόθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ο 30χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατοχή αρχαιοτήτων και παράνομη είσοδο-διαμονή στη χώρα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Στην ίδια δικογραφία, ως επίσης εμπλεκόμενος, συμπεριλήφθηκε και ο 41χρονος αδελφός τού συλληφθέντα Αλβανού, ο οποίος φερόταν ως συνεργός –προμηθευτής, ως το άτομο δηλαδή που έφερνε τα ναρκωτικά στο νησί μας, προκειμένου να τα διακινήσει ο 30χρονος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών