Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1029 ΦΟΡΕΣ

Ενισχύουν και προσθέτουν δρομολόγια εν όψει νέου τουριστικού ρεκόρ κατά τη θερινή σεζόν

Ρεπορτάζ: Φάνης Ζώης, στο naftemporiki.gr

Στο φουλ τις μηχανές για να προετοιμάσει τη χώρα έχει η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, ο τουρισμός, προκειμένου να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τα εκατομμύρια των επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, με το ελληνικό Πάσχα να βρίσκεται προ των πυλών και το καλοκαίρι να ακολουθεί.

Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα θα πετύχει ένα νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων το 2024. Μετά το ρεκόρ – κλείσιμο του 2023, που έφερε τις τουριστικές εισπράξεις και αφίξεις σε νέα ύψη -πάνω από 20,5 δισ. ευρώ και πάνω από 33 εκατ. τουρίστες αντίστοιχα-, ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται να καταγράψει νέες «υψηλές πτήσεις» τη φετινή χρονιά.

«Μεγαλώνουν» τα προγράμματά τους για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση

Σημαντικός αριθμός αεροπορικών εταιρειών ετοιμάζονται να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση για ταξίδια στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι με αυξημένες χωρητικότητες αλλά και προσθήκη νέων προορισμών. Τόσο οιtour operators με πτήσεις charter όσο και οι αεροπορικές εταιρείες τακτικών δρομολογίων ανακοινώνουν τις αυξημένες συνδέσεις τους με τα ελληνικά αεροδρόμια.

Ήδη ο όμιλος Jet2 ανακοίνωσε ότι έχει διαμορφώσει φέτος το μεγαλύτερο πρόγραμμα πτήσεων και διακοπών για την Ελλάδα που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα, με τη χωρητικότητα αεροπορικών θέσεων να αυξάνεται κατά 12% σε σχέση με το 2023.

Περισσότερα από 100 δρομολόγια είναι διαθέσιμα από 11 αεροδρόμιατου Ηνωμένου Βασιλείου προς 14 στην Ελλάδα: Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Ρόδος, Κως, Θεσσαλονίκη (Χαλκιδική), Σκιάθος, Σαντορίνη, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα και Πρέβεζα. Επιπλέον θα προσθέσει και τέταρτη εβδομαδιαία πτήση από Μάντσεστερ προς Σαντορίνη. Ο συνολικός αριθμός των αεροπορικών θέσεων της Jet2 που πωλούνται προς την Ελλάδα ανέρχεται φέτος σε 1,52 εκατομμύριο.

Επίσης, με νέα δρομολόγια διευρύνει το πτητικό της πρόγραμμα προς τα νησιά της Ρόδου και της Κω τη θερινή περίοδο του 2024 και η TUI Airways. Οι νέες συνδέσεις αφορούν τα δρομολόγια: Μπέρμιγχαμ – Κως, από 5 Μαΐου 2024, και Μάντσεστερ – Ρόδος, από 4 Μαΐου 2024. Επιπλέον, η TUI σε συνεργασία με την Wizz Air θα συνδέει τη Βιέννη με τα Χανιά και τη Βουδαπέστη με το Ηράκλειο.

Νέες πτήσεις προς την Ελλάδα προσθέτει το καλοκαίρι και η Air France,με νέο προορισμό την Καλαμάτα, κάθε Σάββατο από 6 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου. Επίσης, η Aegean Airlines προσθέτει στο πρόγραμμά της την 4η κατά σειρά πτήση της από την Αθήνα προς το Λονδίνο. Η United Airlines ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις πτήσεις από την Ελλάδα κατά 25% για το 2024, ενώ τα εποχιακά δρομολόγια από Αθήνα προς Νέα Υόρκη/Νιούαρκ και Ουάσιγκτον Ντάλες θα ξεκινήσουν νωρίτερα.

Επίσης σχεδιάζει νέα πτήση από Σικάγο η O’Hare προς Αθήνα, από τις 24 Μαΐου 2024.

Νέα αεροπορική υποδέχεται το Ηράκλειο

Και μια νέα αεροπορική εταιρεία θα υποδεχτεί το Ηράκλειο. Πρόκειται για την Bees Airlines της Ρουμανίας, που θα συνδέει το Κισινάου με το Ηράκλειο.

Η easyJet προσθέτει 5 νέα δρομολόγια από την Αθήνα το καλοκαίρι, συνδέοντας την ελληνική πρωτεύουσα με τη Λιόν και το Μπορντό στη Γαλλία, τη Βενετία στην Ιταλία, και τη Μάλαγα και την Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία.

Επίσης, στο πτητικό πρόγραμμα του βρετανικού αερομεταφορέα για το 2024 περιλαμβάνονται δύο νέα δρομολόγια προς Σητεία, από Μιλάνο (Malpensa) και από Νάπολη, ένα δρομολόγιο από Άμστερνταμ προς Χανιά, και ένα από Βασιλεία προς Χανιά. Ακόμη, στις νέες συνδέσεις είναι Νάντη – Κέρκυρα, Νάπολη – Πρέβεζα, Νάπολη – Ζάκυνθος.

Από το Μπέρμιγχαμ θα ξεκινούν δρομολόγια προς Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κω και Ρόδο, ενώ η Σκιάθος θα συνδέεται με το Μπρίστολ, η Ρόδος με τη Γενεύη, η Σκιάθος με το Λονδίνο και το Μάντσεστερ και η Κεφαλονιά με τη Νίκαια της Γαλλίας. Πέντε νέα δρομολόγια προς την Ελλάδα πρόσθεσε στο πρόγραμμα πτήσεών της για το 2024 η Ryanair. Πιο συγκεκριμένα, η low cost αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε ένα δρομολόγιο από Μιλάνο (Μπέργκαμο) προς Σκιάθο, από 1ης Απριλίου, ένα δρομολόγιο από Στοκχόλμη (Αρλάντα) προς Ρόδο κι ένα δρομολόγιο από Weeze προς Κω.

Στις νέες προσθήκες είναι και δύο δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη, προς Ελσίνκι και προς Σεράγεβο. Η PLAY, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους από την Ισλανδία, ξεκίνησε φέτος νωρίτερα τις πτήσεις της από την Αθήνα, και συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου, συνδέοντας την ελληνική πρωτεύουσα απευθείας με την Ισλανδία και με προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η PLAY θα πραγματοποιεί και αυτήν τη χρονιά δύο πτήσεις την εβδομάδα από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύνδεση και με το Ισραήλ

Τέλος, αυξάνονται σταδιακά οι συνδέσεις με το Ισραήλ. Η El Al ανακοίνωσε ότι αυξάνει από 4 σε 5 εβδομαδιαίως τις πτήσεις της μεταξύ Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκης από τις 5 Μαΐου. Επίσης, η Gulf Air από τον Ιούνιο θα συνδέει τη Ρόδο με το Μπαχρέιν, ενώ η Air Arabia θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τη Σάρτζα και η Kuwait Airways την Αθήνα με το Κουβέιτ.

 

 



Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: Στα 20,6 δισ. ευρώ τα έσοδα της Ελλάδας από τον Τουρισμό το 2023

Τουρισμός: Τα σήματα για το καλοκαίρι από τις αφίξεις τριμήνου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα