ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 94 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 9 Απριλίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3900

ΗΡΧΙΣΑΝ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
ΕΠΙΣΚΕΥΑΙ ΣΤΟ ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟΝ
Υπό του Συμβουλίου του Νομαρχιακού Ταμείου ενεκρίθη πίστωσις 10.000 δραχμών διά την εκτέλεσιν των απαραιτήτων επισκευών της στέγης του Καζουλλείου Γυμνασίου Θηλέων Ρόδου, όπου προ ημερών εκ πτώσεως σοβάδων ετραυματίσθησαν δύο μαθήτριαι. Εν τω μεταξύ χθες την πρωίαν τεχνικόν συνεργείον της Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων προέβη εις την κατεδάφισιν των εσωτερικών επιχρισμάτων όλων των αιθουσών διδασκαλίας του Γυμνασίου αυτού.

ΑΦΙΚΟΝΤΟ ΟΙ 30 ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΙ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Αφίκοντο εις Ρόδον 30 διευθυνταί τουριστικών γραφείων της Σουηδίας προσκεκλημένοι του Σουηδικού Τουριστικού Οργανισμού «Βιγκρέζορ» δια τριήμερον παραμονήν και επιτόπιον εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων σχετικών προς την ανάπτυξιν της εκ Σουηδίας τουριστικής κινήσεως προς Ρόδον.

ΔΙΕΡΡΗΞΕΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ
ΚΑΙ ΑΦΗΡΕΣΕΝ 80 ΔΡΑΧΜΑΣ
Παρουσιασθείς εις το Τμήμα Ασφαλείας προχθές ο Μπεμπέ Χασάν ανέφερεν ότι άγνωστοι διέρρηξαν το εργοστάσιον του ειδών γαλακτοκομικής και αφήρεσαν εκ τινος ανασφαλίστου ερμαρίου ποσόν 70 δρχ. εις κέρματα.
Κατόπιν ενεργειών του Τμήματος Ασφαλείας συνελήφθη 14ετής μαθητής ο οποίος ομολόγησεν ότι ήτο ο δράστης και ότι το κλαπέν ποσόν εξώδευσεν με φίλους του. Ο νεαρός δράστης απεστάλη εις τον Εισαγγελέα, εγνώσθη δέ ότι ούτος και κατά το παρελθόν είχε παραπεμφθή εις αρμόδιον Δικαστήριον επί κλοπή.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΥΠΑΛΔΟΥ
Δ.Α ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Σήμερον αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τυπάλδου κ. Σπυρ. Τυπάλδος συνοδευόμενος υπό του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις Σαντιάγο της Χιλής κ. Γαβριήλ Μουστάκη και υπό του Δημάρχου Μεσολογγίου κ. Χρ. Ευαγγελάτου.
Ο κ. Τυπάλδος θα δώση οδηγίας εις τα ενταύθα Γραφεία του επί διαφόρων τουριστικών θεμάτων και θα ασχοληθή αυτοπροσώπως με ωρισμένα θέματα, ως το της ιδρύσεως τουριστικού χωριού εις Ρόδον.
Εξ άλλου ο κ. Μουστάκης ως αντιπρόσωπος του Παγκοσμίου Συνδέσμου του Ρόταρυ θα παραστή σήμερον εις την συνεστίασιν των Ροταριανών εις το ξενοδοχείων των Ρόδων κατά την οποίαν θα ομιλήση.

400 ΕΡΓΑΤΑΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ
ΔΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Πληροφορούμεθα ότι τετρακόσιοι περίπου Ρόδιοι εργάται οι οποίοι απασχολούνται εις Δυτικήν Γερμανίαν θα αφιχθούν εις Ρόδον διά να διέλθουν τας εορτάς του Πάσχα μετά των οικίων των.
Εν τω μεταξύ πλείστοι άνεργοι της Ρόδου συνοστίζονται καθημερινώς εις το Γραφείον Ευρέσεως Εργασίας ζητούντες πληροφορίας και την εγγραφήν των εις καταστάσεις διά την μετάβασίν των εις Γερμανίαν.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑΝ
ΑΡΧΙΖΕΙ «ΕΒΔΟΜΑΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ»
Από της προσεχούς Δευτέρας, ημέραν ενάρξεως της «Εβδομάδος Τροχαίας» επανατίθεται εν ισχύ η διάταξις περί απαγορεύσεως της κυκλοφορίας των μοτοσακό κατά τας ώρας κοινής ησυχίας.
Σημειούται ότι οι συλλαμβανόμενοι παραβάται εκτός του ότι θα μηνύωνται θα χάνουν προσωρινώς και την άδειαν κυκλοφορίας μέχρι και 5 ημερών.
Υπό της Αστυνομίας θα χορηγούνται και εφέτος άδειαι ελευθέρας κυκλοφορίας κατά τας μεσημβρινάς ώρας εις αριθμόν όμως λίαν περιορισμένον και μετά αυστηράν εξέτασιν των δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων. Η χορηγουμένη άδεια θα είναι απολύτως προσωπική.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"