Μαρία Καμμά: Στην Τήλο έχουμε ανακύκλωση στο 93% και μηδενικά απόβλητα

Μαρία Καμμά: Στην Τήλο έχουμε ανακύκλωση στο 93% και μηδενικά απόβλητα

Μαρία Καμμά: Στην Τήλο έχουμε ανακύκλωση στο 93% και μηδενικά απόβλητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 721 ΦΟΡΕΣ

Καλεσμένη στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε η δήμαρχος Τήλου, κυρία Μαρία Καμμά συζητώντας για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήλο, καθώς και για το πρόγραμμα “Tilos Just Go Zero” που εφαρμόζεται στο νησί και μέσω του οποίου, η Τήλος έχει καταφέρει να έχει μηδενικά απόβλητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο περιβάλλον καθώς και στην τοπική κοινωνία.

«Η δημοτική αρχή και η κοινωνία της Τήλου εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστούν σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας. Έχουμε αντιληφθεί, ότι όλα αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι παράγοντες με το περιβάλλον κι αυτό αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα με αποτέλεσμα να έχουμε εφαρμόσει πάνω σ’ αυτά τα πρότυπα όλη μας την πολιτική.

Όλη αυτή η προσπάθεια έχει αντίκτυπο ακόμη και στον τουρισμό. Δεν είναι μόνο το πρόγραμμα “Τilos Just Go Zero” που μας έχει οδηγήσει στο να έχουμε ένα ποσοστό ανακύκλωσης της τάξης του 93%, αλλά και το μεγάλο έργο του “Tilos Project”, ένα εγχείρημα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα από τη δημιουργία του υβριδικού σταθμού», μερικά απ’ όσα δήλωσε η κα Καμμά.

Όσον αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τήλο, η κα Καμμά δήλωσε τα εξής: «Σήμερα (σ.σ. χθες) λοιπόν υποδεχόμαστε στο νησί μας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και παρακολουθεί τέτοιου είδους εγχειρήματα και τα υποστηρίζει.

Θα μας είχε επισκεφθεί και νωρίτερα, ωστόσο δεν περάσαμε και λίγα ως χώρα, με αποτέλεσμα η επίσκεψη αυτή να αναβληθεί κατά το παρελθόν. Είναι σημαντική στιγμή για εμάς και για την τοπική μας κοινωνία,η οποία έχει στο απόλυτο ενστερνιστεί όλη αυτή τη φιλοσοφία και την υποστηρίζει δυναμικά. Εύκολο ή δύσκολο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»