Ένοχοι με ελαφρυντικό κρίθηκαν δύο για κλοπές

Ένοχοι με ελαφρυντικό κρίθηκαν δύο για κλοπές

Ένοχοι με ελαφρυντικό κρίθηκαν δύο για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 580 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι με ελαφρυντικό κρίθηκαν προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 40χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής και 31χρονη συμπατριώτισσά του, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές στην Κω.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στον 40χρονο και ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στην 31χρονη.
Οι δύο αλλοδαποί είχαν ήδη καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή, τον Απρίλιο του 2019 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.


Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 6 ετών στον 40χρονο, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στην 31χρονη, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Κατά της απόφασης αυτής, οι δύο αλλοδαποί άσκησαν έφεση, η οποία εξετάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και έτσι κατάφεραν να μειώσουν κατά πολύ τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αλλοδαποί στις 23 Ιουνίου 2016, διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα κατοίκου του νησιού και αφαίρεσαν, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, έναν φορητό υπολογιστή, αξίας 280 ευρώ, έναν υπολογιστή τύπου tablet αξίας 220 ευρώ, μία τηλεόραση αξίας 240 ευρώ, έναν υπολογιστή τύπου tablet αξίας 80 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 370 ευρώ και μία ξυριστική μηχανή αξίας 58 ευρώ.


Οι ίδιοι κατηγορούνται, ότι και στις 27 Ιουνίου 2016, χρησιμοποιώντας αντικλείδι, μπήκαν στο σπίτι άλλου κατοίκου του νησιού και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 25.000 ευρώ σε μετρητά και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Σημειώνεται πως και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες, όπως αυτές τους αποδίδονται.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών