«Βαριές» ποινές σε δύο 20χρονους για μεταφορά αλλοδαπών στο Κιοτάρι

«Βαριές» ποινές σε δύο 20χρονους  για μεταφορά αλλοδαπών στο Κιοτάρι

«Βαριές» ποινές σε δύο 20χρονους για μεταφορά αλλοδαπών στο Κιοτάρι

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 860 ΦΟΡΕΣ

«Βαριές» ποινές επιβλήθηκαν προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε δύο 20χρονους από τη Συρία και το Κουβέιτ αντίστοιχα, για τη μεταφορά των 15 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην παραλία «Κιοτάρι» της Ρόδου.


Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας τούς δύο αλλοδαπούς και επέβαλε στον πρώτο κατηγορούμενο από τη Συρία συνολική ποινή φυλάκισης 16 έτη και 4 μήνες (εκτιτέα τα 8 έτη) και στον δεύτερο αλλοδαπό από το Κουβέιτ συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών (εκτιτέα 8 έτη) με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.


Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Κώστας Αβδελλής. Το περιστατικό συνέβη βραδινές ώρες της 18/11/2023 και άμεσα περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λίνδου της Ρόδου.
Στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου, που βρίσκονταν σε περιπολία, εντόπισαν το σκάφος να αποβιβάζει ικανό αριθμό αλλοδαπών στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου και στη συνέχεια ν’ αναχωρεί.


Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με το ταχύπλοο σκάφος να μην ανταποκρίνεται στα φωτεινά και ηχητικά σήματα και να προσπαθεί να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Εν τέλει, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο – τότε- 19χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης – διακινητής, ενώ στην περιοχή Κιοτάρι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δεκατέσσερις αλλοδαποί (3 άνδρες, 4 γυναίκες, 7 ανήλικοι).

Από αυτούς διαπιστώθηκε, ότι ένας ακόμη (τότε) 19χρονος ήταν συγκυβερνήτης τού Τ/Χ σκάφους. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο. 

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών