Απολογήθηκε 22χρονος για μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στα ρούχα του

Απολογήθηκε 22χρονος για μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στα ρούχα του

Απολογήθηκε 22χρονος για μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στα ρούχα του

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1207 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου βρέθηκε χθες 22χρονος για να απολογηθεί για τη μικροποσότητα κάνναβης που είχε βρεθεί σε ρούχα του, τα οποία του μετέφερε 20χρονη φίλη του, όταν εκείνος ήταν κρατούμενος στα κρατητήρια της Ρόδου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου 2024, κατά τη μεταφορά για την εκδίκαση υπόθεσής του στη Ρόδο ως κρατούμενος, ενώ είχε συλληφθεί και η 20χρονη κοπέλα.

Σε βάρος των δύο εμπλεκομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες, ο 22χρονος προσήχθη συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Μαρία Κρικοπούλου ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος είπε, πως ούτε ο ίδιος ούτε και η κοπέλα γνώριζαν για τη μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στα ρούχα του και η οποία προφανώς είχε ξεμείνει από παλαιότερα, καθώς ο 22χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ίδιοι όροι είχαν επιβληθεί και στην 20χρονη συγκατηγορούμενη του στις 16 Ιανουαρίου, που είχε απολογηθεί για την υπόθεση αυτή.

Συγκεκριμένα, η 20χρονη, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της κ. Στέλιο Αλεξανδρή αρνήθηκε την κατηγορία και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πει, πως γνωρίζονται με τον 22χρονο κρατούμενο και πως την ημέρα της σύλληψής της επικοινώνησε μαζί της ένας φίλος του.

Εκείνος, της ζήτησε να πάρει τα ρούχα και κάποια προσωπικά αντικείμενα του 22χρονου στα κρατητήρια, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να το κάνει.

Η 20χρονη είπε ότι πράγματι συναντήθηκε με αυτόν τον φίλο στην Παλιά Πόλη, πήρε τα πράγματα και τα πήγε στα κρατητήρια, χωρίς όμως να γνωρίζει για τα ναρκωτικά.

Μάλιστα, είχε επισημάνει, πως αυτό το πληροφορήθηκε όταν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, στους οποίους και έδωσε με ευκολία τα πράγματα, γεγονός που αποδεικνύει και την άγνοιά της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του αρμόδιου Εισαγγελέα, η 20χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Υπενθυμίζεται, ότι το περιστατικό έγινε στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2024 οπότε και η 20χρονη μετέβη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου για να δώσει είδη ρουχισμού και διάφορα άλλα προσωπικά είδη στον 22χρονο, ο οποίος κρατούνταν για να δικαστεί στις 15 Ιανουαρίου 2024, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση ληστείας.

Κατά τον έλεγχο που έγινε στα πράγματα που μετέφερε η κοπέλα, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, στο λάστιχο της αθλητικής φόρμας, μία συσκευασία που περιείχε 0,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, η 20χρονη συνελήφθη και της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε ίδρυμα αλλά και ηθική αυτουργία κατ’ αγνώστου δράστη στην πράξη αυτή (η δίωξη αυτή αφορά τον άγνωστο δράστη, ο οποίος έδωσε το ρούχο με τα ναρκωτικά στην 20χρονη).

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου