Ένοχος ως τοξικομανής κρίθηκε 29χρονος από το Εφετείο

Ένοχος ως τοξικομανής κρίθηκε 29χρονος από το Εφετείο

Ένοχος ως τοξικομανής κρίθηκε 29χρονος από το Εφετείο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 776 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος ως τοξικομανής κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 29χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί στο νησί μας πέρυσι, έχοντας περισσότερα από 200 γραμμάρια κοκαΐνης στην κατοχή του, ζυγαριά ακριβείας αλλά και το χρηματικό ποσό των 1.975 ευρώ.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Βερβέρη, έκρινε ένοχο ως τοξικομανή τον 29χρονο αλλοδαπό και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σημειώνεται πως, ο αλλοδαπός κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της κατοχής, πώλησης και νόθευσης αλλά και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η σύλληψη του 29χρονου είχε γίνει από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και όπως είχε ανακοινωθεί από την Αστυνομία, είχε εντοπιστεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 από τους αστυνομικούς και σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν στην κατοχή του 14 φακελάκια (φακελίσκους) που περιείχαν ουσία με την οποία συνήθως γίνεται η νοθεία ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια, η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στο σπίτι του αλλοδαπού, όπου βρέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης, χρήματα και ζυγαριά ακριβείας.

Ειδικότερα, στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Κοκαΐνη, βάρους 214 γραμμαρίων.

• Νοθευτική ουσία σε 14 φακελίσκους.

• Ζυγαριά ακριβείας.

• Το χρηματικό ποσό των 1.975 ευρώ.

• 2 κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος του 29χρονου αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και με αυτήν, παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, στην ανάκριση.

Συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ. κ. Δημήτρη Βερβέρη και Τζένη Παπά, κατά την απολογία του ο αλλοδαπός είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι είχε έρθει στο νησί μας για δουλειά και πως είναι πολυτοξικομανής.

Μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του, κάποιος συμπατριώτης του επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να βρεθούν.

Εκεί του είπε, πως επρόκειτο να λείψει για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό και ζήτησε από τον 29χρονο να του φυλάξει κάποιες ποσότητες ναρκωτικών. Μάλιστα του είχε προτείνει να τον πληρώσει γι’ αυτό.

Ο 29χρονος είχε πει στην απολογία του, ότι αρνήθηκε να πάρει χρήματα, καθώς ο συμπατριώτης του, του είπε ότι μπορεί να κάνει χρήση από την ποσότητα αυτή.

Ο αλλοδαπός είχε προσθέσει επίσης, πως ο συμπατριώτης του είχε βάλει ο ίδιος τα ναρκωτικά στην ντουλάπα του και πως το μόνο που ο 29χρονος έχει κάνει ήταν να παίρνει μικρή ποσότητα από τις ουσίες αυτές για να κάνει ο ίδιος χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 29χρονος Αλβανός είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών