Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1854 ΦΟΡΕΣ

Με θετικά μηνύματα και αρκετά ικανοποιητικά στοιχεία ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος στη Ρόδο, η οποία αναμένεται μάλιστα να καταγράψει και μία μικρή αύξηση.

Όπως ανέφερε χθες η ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κα Γιολάντα Κάππα, πολλές αγορές κινούνται αρκετά δυναμικά ενώ θα ανοίξουν και δύο νέες, η αγορά της Αλβανίας και η αγορά του Μπαχρέιν.

«Ο προγραμματισμός για τη φετινή σεζόν είναι πολύ θετικός. Υπάρχει, όπως φαίνεται, μία αύξηση στον προγραμματισμό των θέσεων από πέρυσι, είναι βέβαια μικρή αλλά είναι κάτι πολύ θετικό.

Έχουν ξεκινήσει οι αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας, του Ισραήλ, από όπου ήρθε χθες το πρώτο αεροπλάνο και θα ξεκινήσει αύριο με καθημερινές πτήσεις μέχρι τέλος Απριλίου, λόγω του Πάσχα ενώ τον Μάιο θα συνεχίσει με δύο αφίξεις κάθε εβδομάδα και από τον Ιούνιο και μετά, παρά τον πόλεμο, θα είναι τα πράγματα όπως πέρυσι.

Για την Αγγλία υπάρχει μία αύξηση σε σχέση με πέρυσι, η Γερμανία επίσης, η Πολωνία που είναι μία δυνατή αγορά θα έχει μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχουν και δύο νέες αγορές από τον Ιούνιο για το νησί μας.

Η μία είναι η Αλβανία, καθώς θα μπουν δύο νέες πτήσεις από τα Τίρανα από Ιούνιο μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου με την Aegean και η άλλη είναι το Μπαχρέιν, καθώς η Gulf Αir θα έρχεται κατευθείαν στη Ρόδο, επίσης, από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο», ανέφερε εκφράζοντας την ικανοποίησή της που ανοίγουν νέες αγορές και θα ωφελήσουν την τοπική αγορά.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος ναυτικών πρακτόρων και θαλάσσιου τουρισμού της Ένωσης, κ. Μιχάλης Ροδίτης αναφέρθηκε στην τουριστική κίνηση με τα επιβατηγά πλοία που δρομολογούνται μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών λιμένων, κάνοντας αναφορά στους Τούρκους τουρίστες που θα ταξιδεύουν με ειδική βίζα.

«Από 30 Μαρτίου ξεκίνησε το μέτρο της βίζας 7 ημερών αλλά ουσιαστικά αφορά διακοπές 90 ημερών, κάτι το οποίο ήδη φάνηκε ότι ενίσχυσε τον θαλάσσιο τουρισμό.

Σήμερα ξεκινά το Μπαϊράμι και από τότε που εφαρμόστηκε το μέτρο, δεν είχαμε ποτέ τέσσερα επιβατηγά πλοία κάθε μέρα, δύο από Μαρμαρίς και δύο από Φετιγιέ, με πληρότητες που αγγίζουν το 80%.

Σήμερα και τα τέσσερα πλοία είχαν πληρότητες 100%. Οι βίζες που θα δοθούν σήμερα μετά τις καλές προσπάθειες του ελέγχου διαβατηρίων της Ρόδου κατόπιν της στελέχωσής του από αστυνομικούς θα είναι γύρω στις 316 και αυτό δε σταματάει.

Οι κρατήσεις συνεχίζουν με το τουρκικό στοιχείο και μετά τη γιορτή. Οι Τούρκοι τουρίστες είναι πάρα πολύ καλοί πελάτες και ξοδεύουν στην αγορά», δήλωσε.

Όπως τόνισε, το μέτρο θα βοηθήσει και τον χειμώνα την περιοχή μας και θα φανεί ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που θα έχουμε δρομολόγια από Μαρμαρίς και Φετιγιέ.

Επίσης θετικό είναι το ότι μεγάλες τούρκικες εταιρείες που ήταν εσωστρεφείς, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια από Τουρκία προς Μυτιλήνη και Σάμο και από τις 10 Ιουνίου ξεκινούν τρία δρομολόγια την εβδομάδα απευθείας προς Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά