Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο ποδοσφαιριστής για το επεισόδιο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο ποδοσφαιριστής για το επεισόδιο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο ποδοσφαιριστής για το επεισόδιο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2218 ΦΟΡΕΣ

«Ήταν απερίσκεπτη η ενέργειά μου» δηλώνει στη «Ροδιακή»

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, οι οποίοι απαγορεύουν την είσοδό του σε γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Ρόδου, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής για το επεισόδιο που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (6 Απριλίου) το βράδυ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στη Λάρδο της Ρόδου.

Την ίδια ώρα, ο 33χρονος με δηλώσεις του στη «Ροδιακή», κάνει λόγο για «απερίσκεπτη ενέργεια» και ζητάει συγγνώμη από τον 34χρονο παίχτη της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ δηλώνει ότι «μετά το τελευταίο συμβάν αποχωρεί από τις αθλητικές δραστηριότητες».

Πιο αναλυτικά, ο 33χρονος, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Γιάννη Κοκκινογένη, προσήχθη χθες το μεσημέρι ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί για τα αδικήματα:

• Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, η οποία προξένησε στον παθόντα κίνδυνο ζωής με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.

• Συμμετοχή σε συμπλοκή, από την οποία επήλθε βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου με την επιβαρυντική περίσταση.

• Απλή σωματική βλάβη εκ προθέσεως με την επιβαρυντική περίσταση.

• Βιαιοπραγία κατά άλλων, ανεξάρτητα αν από την βιαιοπραγία επήλθε σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως ουδεμία πρόθεση είχε να προκαλέσει σε οποιονδήποτε κακό και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 33χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους:

• Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

• Εμφάνιση το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

• Απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου διεξάγονται αγώνες και αθλητικές δραστηριότητες και πραγματοποιούνται προπονήσεις ομάδων, σωματείων κ.λ.π. οπουδήποτε στη χώρα.

Ο 33χρονος αμέσως μετά προέβη σε δηλώσεις στη «Ροδιακή», όπου και ευχαρίστησε τον δικηγόρο του κ. Γιάννη Κοκκινογένη, την ομάδα του, τον προπονητή του, τους συμπαίκτες του, τους συγχωριανούς του, την κοινότητα Λάρδου και τον πρόεδρο κ. Λουκά Εγγλέζο για τη στήριξή τους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «μετά το τελευταίο συμβάν αποχωρεί από τις αθλητικές δραστηριότητες, ζητώντας ένα μεγάλο συγγνώμη από τον 34χρονο ποδοσφαιριστή, την ομάδα του και όλο το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο».

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο 33χρονος.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το επεισόδιο σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, περίπου στις 11 το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Ηρακλή Λάρδου» και «Ποσειδών Καρπάθου» για το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΔ.

Ο αγώνας ξεκίνησε περίπου στις 9 το βράδυ και δύο ώρες αργότερα σημειώθηκαν εντός του αγωνιστικού χώρου φραστικά επεισόδια και διαπληκτισμοί μεταξύ παικτών. Τότε ο 33χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε τον 34χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τού τελευταίου. Η σύλληψη τού 33χρονου έγινε από τους αστυνομικούς την επόμενη ημέρα το βράδυ, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, για το συμβάν αναρτήθηκε και σχετικό βίντεο σε ιστοσελίδα όπου φαίνεται ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας, όταν ο αγώνας είχε διακοπεί προσωρινά, να κινείται και με κλωτσιά έπειτα από άλμα, να χτυπάει παίκτη της αντιπάλου.

Ο τραυματισμός για τον παίκτη της αντιπάλου ομάδας (για τον 34χρονο) ήταν σοβαρός, με αποτέλεσμα να περάσει τις απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο και να συνταχθεί και ιατροδικαστική έκθεση, ενώ τόσο ο παίκτης από την Κάρπαθο όσο και η ομάδα του, υπέβαλαν μηνύσεις. Εκτός του ποινικού μέρους της υπόθεσης, ο 33χρονος παίκτης τού Ηρακλή θ’ απολογηθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ σήμερα, ημέρα Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα όσα συνέβησαν έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνος από τον διαιτητή και στην έκθεση του παρατηρητή, ενώ σε ό,τι αφορά τον αγώνα, αυτός ολοκληρώθηκε κανονικά, αφού οι ομάδες έπαιξαν άλλα δύο λεπτά, με τον Ηρακλή να παίρνει τη νίκη με 2-1. Τόσο η γηπεδούχος ομάδα όσο και ο 33χρονος παίκτης πάντως, ζήτησαν εγγράφως συγγνώμη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια