ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 91 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 12 Απριλίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3904

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑΝ ΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!
Κατενθουσιασμένοι! Με αυτήν την λέξιν περιγράφεται η ψυχολογική κατάστασις των 30 Σουηδών διευθυντών τουριστικών Γραφείων οι οποίοι αφίχθησαν εις Ρόδον προ ημερών και επεσκέφθησαν αξιοθέατα και τουριστικούς παράγοντας.

Οι εν λόγω διευθυνταί, προσκεκλημένοι του Μεγάλου Σουηδικού Τουριστικού Οργανισμού «Βεγκρέζορ» αφίκοντο εις την Ρόδον διά να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασιν πόσον ψευδή είναι τα δημοσιεύματα μέρους του ξένου τύπου, περί ανωμάλου καταστάσεως εις Ρόδον, τα οποία γράφονται καθ’ υπόδειξιν προπαγανδών και τουριστικών υπηρεσιών άλλων χωρών. Και διεπίστωσαν πράγματι ότι η Ρόδος έχει θαυμάσιον κλίμα, έχει ανέσεις, έχει ήλιον και θάλασσα με άφθαστα προσόντα και έχει κοσμοπολίτικην ατμόσφαιραν, η οποία ευνοείται από την ειρηνικήν, ήσυχον και πολιτισμένην ζωήν του λαού της νήσου.

Οι 30 Σουηδοί διευθυνταί, προχθές, διήλθον ένα αλησμόνητον βράδυ, αφού επεράτωσαν τας περιοδείας και επισκέψεις των εις αξιοθέατα και αφού ενημερώθησαν επί της πραγματικότητος. Συνεκεντρώθησαν εις αίθουσαν του ξενοδοχείου των Ιπποτών, με επικεφαλής τον κ. Χάνς Όγκρεντ, και αφού αντήλλαξαν γνώμας και υπεσχέθησαν εις τοπικούς τουριστικούς παράγοντας ότι θα δημοσιεύσουν άρθρα και εντυπώσεις εις τον Σουηδικόν τύπον, μετέσχον εις δοθείσαν δεξίωσιν και παρηκολούθησαν επί δίωρον ένα εξαιρετικόν πρόγραμμα των καλλιτεχνών του κέντρου «Ρόδος την Νύχτα», ειδικώς προσφερθέντων. Χθες εξ άλλου, επεσκέφθησαν την Έμπωνα, όπου μετέσχον εις το τοπικόν «Βάιν Φέστιβαλ», είδαν τοπικούς φολκλοριστικούς χορούς, και ήπιαν κρασί του χωριού.

Ένας εκ των διευθυντών είπε: Είμαστε κατενθουσιασμένοι! Και όλοι οι άλλοι, εσήκωσαν τα ποτήρια των εις την Έμπωνα και εφώναξαν: Είμαστε κατενθουσιασμένοι! Και το γλέντι εσυνεχίσθη, ανάμεσα εις ελληνικά «εις υγείαν» και εις σκανδιναβικά «σκολ»...

ΟΙ ΣΤΕΡΝΕΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΕΙΣ ΧΑΛΚΗΝ
ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ
Μεταδίδεται εκ Χάλκης ότι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν οξύτατον πρόβλημα υδρεύσεως, πολλοί δε διψούν και εκλιπαρούν τους γείτονάς των δι’ ένα ποτήρι νερό! Τούτο παρετηρήθη εφέτος λόγω της ανομβρίας που εσημειώθη, η οποία είχεν ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν αι στέρναι ύδατος της πόλεως.

Η Χάλκη έχει σήμερον μερικάς εκατοντάδας κατοίκων, οι οποίοι υποφέρουν πολύ από την έλλειψιν ύδατος και αναγκάζονται διά να αντιμετωπίσουν την κατάστασιν να απευθύνωνται εις τους γείτονάς των, των οποίων αι στέρναι έχουν κάπως περισσότερον ύδωρ, κακής ποιότητος, διά να «δανεισθούν» ύδωρ.

Σημειωτέον ότι επί των ημερών της ΕΡΕ είχε γίνει γεώτρησις, ενώ όμως τώρα απομένει η αξιοποίησις της γεωτρήσεως -η οποία απέδωσεν ύδωρ αρίστης ποιότητος- δεν έγινε τίποτε διά την αντιμετώπισιν του προβλήματος και παρά τας δοθείσας προσφάτως υποσχέσεις των παραγόντων του Κέντρου, η λειψυδρία οξύνεται.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΝ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Διά του αεροπλάνου της γραμμής επέστρεψε χθες εις Ρόδον την εσπέραν, προερχόμενος εκ Στρασβούργου ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης.

ΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ
Την προσεχή Τετάρτην θα διεξαχθούν αι εξετάσεις των μαθητών της λειτουργούσης εις Ρόδον Σχολής Ξεναγών.
Τα μαθήματα παρηκολούθησαν κατά την διαρρεύσασαν περίοδον 140 περίπου υποψήφιοι ξεναγοί.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"