Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εσπερίδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εσπερίδα  του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εσπερίδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1602 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εσπερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο 6 Απριλίου ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου με θέμα «Καρκίνος και Σύγχρονη Ακτινοθεραπεία» στο ξενοδοχείο Rhodes Bay.

Καλεσμένοι και παρευρισκόμενοι τίμησαν με την παρουσία τους, και τόσο τους επιστήμονες/ιατρούς που συμμετείχαν στην Εσπερίδα, όσο και τους επίσημους που εκφώνησαν έναν σύντομο χαιρετισμό, συμπεριλαμβανομένων των: περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Σταύρο Τσαντή και διευθυντή της Κλινικής Euromerida κ. Μιχάλη Τσιγάρο. 

Ο Δρ. Γιώργος Πισσάκας ως κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, αναλύοντας τα σημερινά δεδομένα που αφορούν την Ακτινοθεραπεία ως σημαντική θεραπεία κατά του καρκίνου.

Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν και οι ομιλίες των Δρ. Ματθαίου Δημήτρη - διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Αβραάμ Άσση - ογκολόγου παθολόγου από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, του κ. Νασιούλα Γιώργου - μοριακού βιολόγου και διευθυντή της εταιρείας GeneKor καθώς και του ψυχολόγου κ. Μπεκρή Γιώργου.

Σημαντική και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η ανακοίνωση από τον περιφερειάρχη Νοτιού Αιγαίου, ότι θα ξεκινήσει άμεσα προσπάθεια στήριξης στην ανάγκη στέγασης των καρκινοπαθών που αναγκάζονται να μετακινηθούν και να διαμείνουν στην Αθήνα για όσο διάστημα απαιτούν οι θεραπείες τους, εξαιτίας της μη-λειτουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στη Ρόδο και θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζημάρκος προσωπικά εχει προχωρήσει σε ενέργειες για να «ξεκολλήσει» από τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τους καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου.

Στο τέλος της Εσπερίδας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους επιστήμονες/ιατρούς, ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή τους. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: η αντιπεριφερειάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νοτίου Αιγαίου κα. Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου κ. Τσουκαλάς Νίκος, ο πρώην Νομάρχης κ. Μαχαιρίδης, ο πρώην δήμαρχος Καμείρου κ. Κρητικός Δημήτρης, ο πρωην βουλευτής κ. Δημήτρης Γάκης, ο πρωην βουλευτης κ. Νίκος Ζωΐδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ρόδου κ. Κασάπης Κυριάκος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ραδιοταξί Ρόδου κ. Καστανίδης Θεοδόσης και άλλοι. Ο Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει θέρμα για την στήριξή τους:

Τον Όμιλο H HOTELS για τη φιλοξενία Την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την εταιρεία RODOS CARS Τον επιχειρηματία κ. Κώστα Αποστολίδη και το «ΑΚΤΑΙΟΝ»

Τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Την ποδολόγο ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΖΩΗ

Τον δήμο Ρόδου

Και το Hedera Print House

Tέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για την παρουσία και τη στήριξή του και όπως αναφέρει «σας περιμένουμε στο Πασχαλινό Μπαζάρ που θα ξεκινήσει στην πλατεία Κύπρου από τις 27 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας