Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 996 ΦΟΡΕΣ

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων διάχυσης της επιστήμης οργάνωσε για φέτος πιλοτικά το πρόγραμμα «UniversALL: αστρονομία για μαθητές/τριες ακριτικών περιοχών» το οποίο εφαρμόστηκε στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δωδεκανήσων.

Το πρόγραμμα διήρκησε 7 μήνες και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14 διαδικτυακές ομιλίες και δράσεις με αντικείμενο την επιστήμη της αστρονομίας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχε το Γυμνάσιο Λ.Τ. Τήλου όπου τόσο οι μετέχοντες εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες συνέβαλαν σημαντικά στην όμορφη διεξαγωγή του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνεται η επίσκεψη ερευνητών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα μετέχοντα νησιά και την πραγματοποίηση δράσεων για μικρούς και μεγάλους με θέμα την επιστήμη της αστρονομίας και το περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν έχει προγραμματιστεί επίσκεψη το νησί της Τήλου 17 – 19 Απριλίου, όπου σε συνεργασία με το Γυμνάσιου Λ.Τ. Τήλου την Πέμπτη 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μία βραδιά αστρονομίας ανοικτή σε όλους και όλες.

Όπως θα δείτε στο πρόγραμμα που επισυνάπτουμε η βραδιά αστρονομίας στην Τήλο θα περιλαμβάνει:

• Παιδικά εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών: όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες διαβαθμισμένες για το ηλικιακό φάσμα των παιδιών, χειροτεχνίες, πειράματα, εκτοξεύσεις πυραύλων αέρα και νερού και παρατήρηση του Ήλιου με τα ηλιακά τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

• Ομιλίες στο ευρύ κοινό: στις οποίες οι αστροφυσικοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μαζί με τους/τις μαθητές/τριες του Γυμνασίου Λ.Τ. Τήλου που μετείχαν στο πρόγραμμα θα ξεναγήσουν μικρούς και μεγάλους στις γειτονιές του Σύμπαντος

• Αστροπαρατηρήσεις και ουρανογραφία : η βραδιά θα κλείσει με παρατηρήσεις ουράνιων αντικειμένων από το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τη γνωριμία του κοινού με τους αστερισμούς του Ουράνιου θόλου.

 

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στην Τήλο

Συγχαρητήρια επιστολή της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» στον δήμο Τήλου

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τήλο: «Η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός»

Τήλος: Το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα παγκοσμίως

Βράβευση του δήμου Τήλου για τη διαχείριση των αποβλήτων

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου Τήλου, ύψους 2,08 εκατ. ευρώ