Το ΓΕΛ Αφάντου στην «Πόλη»

Το ΓΕΛ Αφάντου στην «Πόλη»

Το ΓΕΛ Αφάντου στην «Πόλη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1897 ΦΟΡΕΣ

Αξέχαστες εμπειρίες ζωής είχαν την τύχη να βιώσουν τριάντα τέσσερις (34) μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Αφάντου που συμμετείχαν σε δράση που διενήργησε το σχολείο, στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Περιβαλλοντικού Συνεδρίου του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» στις 4-7 Απριλίου 2024.

Στο συνέδριο αυτό, οι μαθητές/τριες του ΓΕΛ Αφάντου επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν πρωτότυπες ιδέες σε σχέση με το πώς θα μπορούσε η Παλιά Πόλη της Ρόδου να αναβαθμιστεί σε θέματα Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης και Αειφορίας.

Η εργασία τους, που έφερε τον τίτλο: «Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ως Περιβαλλοντικός Πόλος Πολιτισμού και Ανάπτυξης» παρουσιάστηκε επιτυχημένα από τις μαθήτριες της Β’ Λυκείου: Τσίγκου Ξένια, Κεχαγιά Ειρήνη, Λάτσι Ραφαέλα και Ανθούλας Χρυσάνθη-Γεωργία στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να επισκεφθούν κατά την παραμονή τους στην Κώνσταντινούπολημ το μεγαλύτερο μνημείο της Χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία, τη Βασιλική Δεξαμενή, το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), τα Βυζαντινά τείχη και το τζαμί Ορτάκιοϊ. Αξέχαστη ήταν και η εμπειρία της κρουαζιέρας στον Βόσπορο με τη μαγευτική θέα, τα Οθωμανικά ανάκτορα και το φρούριο που έχτισε ο Μωάμεθ Β’ πριν την άλωση.

Την Παρασκευή 5/4, μετέβησαν στο Πατριαρχείο για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των Χαιρετισμών στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου πρωτοστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο τα παιδιά ασπάστηκαν κι έλαβαν αναμνηστικό σταυρουδάκι, ενώ του επιδόθηκε αντίγραφο της Παναγιάς Τσαμπίκας από τον διευθυντή του Σχολείου, κ. Γιασιράνη Στέφανο.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα και η επίσκεψη στην Πατριαρχική Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου ο εφημέριος ξενάγησε τους μαθητές στην πολύτιμη βιβλιοθήκη της σχολής, στις αίθουσες διδασκαλίας και στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τους τάφους τον πατριαρχών.

Τη δράση πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί: Γιασιράνης Στέφανος, Δρυμούσης Χαράλαμπος, Πετράκη Μαρία και Σκαμάγκη Σοφία.

Διαβάστε ακόμη

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής