Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για το Κτηματολόγιο Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για το Κτηματολόγιο Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για το Κτηματολόγιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 846 ΦΟΡΕΣ

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, με τηλεδιάσκεψη των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου πραγματοποιήθηκε προχθές, με την Ομάδα Εργασίας και Συντονισμού του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Η τηλεδιάσκεψη έγινε μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, προκειμένου «να ενημερώσουν θεσμικά την Ομάδα Εργασίας και να ζητήσουν την επίσπευση εξεύρεσης λύσεων για το Κτηματολόγιο Ρόδου, το οποίο, λόγω υποστελέχωσης, ελλείψεως μηχανοργάνωσης και ψηφιοποίησης, μετά και την αποχώρηση του τελευταίου εναπομείναντος μηχανικού, βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης, ενώ λόγω των εκκρεμοτήτων και της αδυναμίας εξυπηρέτησης του κοινού και των δικηγόρων, ο χώρος της Υπηρεσίας έχει μετατραπεί καθημερινά σε χώρο αντιπαράθεσης και επεισοδίων».

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν αιτήματος του ΔΣ του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε χθες (σ.σ. 11.04.2024) διαδικτυακή συνάντηση, με τηλεδιάσκεψη, των μελών του Δ.Σ. με την Ομάδα Εργασίας και Συντονισμού του Φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, που από τις 28.02.2024 έχει αναλάβει τη διαδικασία μετάπτωσης του Κτηματολογίου Ρόδου στον Φορέα, προκειμένου να ενημερώσουμε θεσμικά την Ομάδα Εργασίας και να ζητήσουμε την επίσπευση εξεύρεσης λύσεων για το Κτηματολόγιο Ρόδου, το οποίο λόγω υποστελέχωσης, ελλείψεως μηχανοργάνωσης και ψηφιοποίησης, μετά και την αποχώρηση του τελευταίου εναπομείναντος μηχανικού κου Ποσειδώνα Καλαμπόκη, βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης, ενώ λόγω των εκκρεμοτήτων και της αδυναμίας εξυπηρέτησης του κοινού και των δικηγόρων, ο χώρος της Υπηρεσίας έχει μετατραπεί καθημερινά σε χώρο αντιπαράθεσης και επεισοδίων.

Εκθέσαμε τα προβλήματα και ενημερωθήκαμε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει και προωθείται η δημιουργία πλατφόρμας ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικής καταχώρησης των νεοεισερχόμενων προς εγγραφή πράξεων, ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης με προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ Ρόδου τριών μηχανικών, επίσης, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για ανάδοχο για τη μεταφορά δεδομένων και θα γίνει η ένταξη στον Φορέα, η οποία θα προχωρήσει παρά την ύπαρξη των εκκρεμών πράξεων.

Επιπλέον, έχουμε υποβάλει προς τον δήμαρχο Ρόδου, αίτημα για συνάντηση προκειμένου να υλοποιηθεί από τον Δήμο η υπογραφείσα από τον Οκτώβριο 2023 μεταξύ του δήμου Ρόδου και του υπουργείου Δικαιοσύνης Προγραμματική Σύμβαση για την ενίσχυση με δύο (2) μηχανικούς του Κτηματολογίου Ρόδου, ενώ με αίτημά μας έχει προγραμματιστεί και η επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Ρόδο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Κτηματολογίου και του Δικαστικού Μεγάρου.

Για το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου
Ο Πρόεδρος,
Βασίλειος Περίδης
Η Γ. Γραμματέας,
Ανθούλα Καραολάνη».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας