Νέα διάκριση για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Νέα διάκριση για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Νέα διάκριση για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1747 ΦΟΡΕΣ

Άλλη μία διάκριση έλαβε το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου (Ακαδημίας) καθώς βραβεύτηκε, λαμβάνοντας τη σημαία του οικολογικού σχολείου από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση καθώς, αφενός, το συγκεκριμένο σχολείο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 114 σχολείων ανά τη χώρα που τους έχει επίσης αποδοθεί η σημαία και αφετέρου η φετινή βράβευση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 ετών επιτυχούς λειτουργίας του Δικτύου αλλά και με την έναρξη υλοποίησης στην Ελλάδα της Σύμπραξης για την Πράσινη Εκπαίδευση.

Πιο αναλυτικά, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως εθνικός χειριστής του διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου.

Βραβεύτηκαν και απονεμήθηκε η σημαία σε 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη διετή δράση τους στο Δίκτυο.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, πως η συνεργασία του 2ου Πειραματικού Δ.Σ. Ρόδου, με το Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων ξεκίνησε το 2010 και συνεχίζεται έως και σήμερα!

Διαβάστε ακόμη

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής