Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 977 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 30χρονη Σύρια για την αρπαγή παιδιού ηλικίας 4,5 ετών από το ΚΥΤ της Κω.

Μάλιστα, η αλλοδαπή είχε επιχειρήσει να ταξιδέψει με πλοίο της γραμμής από την Κω στον Πειραιά και τότε εντοπίσθη και συνελήφθη από τους λιμενικούς. Η ίδια δε, είχε ισχυριστεί ότι είναι αδελφή του ανήλικου παιδιού, όμως οι εξετάσεις απέδειξαν πως ουδεμία συγγενική σχέση είχαν!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το βράδυ της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019 και είχε προηγηθεί η σύλληψη άλλης αλλοδαπής για αρπαγή ανηλίκου.

Έτσι οι λιμενικοί της Κω μετά τη σύλληψη της 30χρονης Σύριας, λίγο προτού αποπλεύσει το πλοίο της γραμμής από την Κω, εντόπισαν το κοριτσάκι ηλικίας 4,5 ετών, το οποίο είχε εξαφανιστεί από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω, να συνοδεύεται από την 30χρονη αλλοδαπή.

Οι λιμενικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στην 30χρονη η οποία επέδειξε δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Η 30χρονη συνελήφθη για αρπαγή ανηλίκου, ενώ το μικρό κορίτσι συνοδεία προσωπικού του Λιμεναρχείου Κω, οδηγήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω, όπου διέμενε.

Σε βάρος της συλληφθείσας αλλοδαπής, σχηματίστηκε δικογραφία από το Λιμεναρχείο Κω για παράβαση του αρ. 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 και για αρπαγή ανηλίκου και με αυτή παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Η δίκη έγινε προχθές, και το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχη την 30χρονη Σύρια και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών, 3 έτη φυλάκιση και 3000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε βάρος της 30χρονης αλλοδαπής, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, ενώ η ίδια δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε ωσεί παρούσα.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης

Ομάδες ανηλίκων τρομοκρατούν ηλικιωμένους στην Παλιά Πόλη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του κατηγορείται 53χρονος

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο