Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 731 ΦΟΡΕΣ

Το μέλλον της ασφάλειας στην Ευρώπη και η συνεργασία στο μεταναστευτικό ήταν από τα βασικά θέματα που έθιξαν στις δηλώσεις τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του, Ντόναλτ Τουσκ, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βαρσοβία.

«Για πολλούς λόγους, η συνεργασία μας με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη είναι πάντα εξαιρετική. Μπορούμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο», τόνισε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Ο Ντόναλτ Τουσκ ανέφερε ότι μπορούν να επηρεάσουν και οι δύο θετικά για τη διαμόρφωση ευρωπαϊκών στρατηγικών για την ασφάλεια και τη μετανάστευση. Είπε, ότι θα ανταλλάσσουν εμπειρίες όσον αφορά την αποτελεσματική προστασία των συνόρων.

«Τα κράτη μέλη της Ευρώπης πρέπει να προστατεύουν τα εδάφη και να ελέγχουν τα σύνορά τους, διασφαλίζοντας ότι η μεταναστευτική πολιτική δεν είναι χαώδης ή ανεξέλεγκτη», υπογράμμισε.

Είπε επίσης πως οι θέσεις τους είναι κοινές σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Ουκρανίας και πως είναι ένα καλό δίδυμο συνεργασίας ενόψει των Ευρωεκλογών μετά τις οποίες, ανέφερε, θα είναι εύκολο να δημιουργήσουν νέες συμμαχίες και δομές.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα θερμά λόγια που είπε για την συνεισφορά των Πολωνών πυροσβεστών στις πυρκαγιές πέρυσι στην Ελλάδα και ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία και για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη

Προσοχή στα υλικά που ρίχνουμε στους κάδους ανακύκλωσης

Μάχη με τον χρόνο δίνει η ΔΕΥΑΡ

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Μαθητές του 3ου ΓΕ.Λ. Ρόδου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Τουρκία: Το υπουργείο Παιδείας βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΕΣΥ: Χειρουργικές επεμβάσεις και από ιδιώτες γιατρούς

Δημοτικό συμβούλιο: Superman ή Batman;