Ένοχος ο πατέρας, αθώοι γιος, κόρη και γαμπρός για τη φυτεία κάνναβης

Ένοχος ο πατέρας, αθώοι γιος, κόρη και γαμπρός για τη φυτεία κάνναβης

Ένοχος ο πατέρας, αθώοι γιος, κόρη και γαμπρός για τη φυτεία κάνναβης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1631 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 56χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που είχε συλληφθεί μαζί με την κόρη, τον γιο και τον γαμπρό του για τη φυτεία με τα 17 δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν σε χωριό της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στα μέσα Ιουνίου 2021 και τότε είχαν συλληφθεί ο 56χρονος πατέρας, ο γιος του που τότε ήταν 17 ετών, η 25χρονη κόρη του και ο 29χρονος γαμπρός του.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής και διάθεσης αυτών και της καλλιέργειας φυτού του γένους της ινδικής κάνναβης από δράση μη τοξικομανή (για τον πατέρα), προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών κατά συναυτουργία σε ποσότητες που προορίζονται μόνο για την ατομική χρήση των μη τοξικομανών δραστών (για την κόρη και τον γαμπρό) για τις οποίες και παραπέμφθηκαν σε δίκη οι ενήλικες.

Η δίκη έγινε στις 12 Απριλίου 2024 και το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Βασίλη Μπέη και Δημήτρη Αντώνογλου, έκρινε αθώα την 25χρονη κόρη, ένοχο αλλά ατιμώρητο ως περιστασιακό χρήστη τον 29χρονο γαμπρό, ενώ για τον 56χρονο πατέρα μετέτρεψε την κατηγορία για καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 ημερών με τριετή αναστολή. Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 16 Ιουνίου 2021 όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντόπισαν σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού μας, ανάμεσα σε καλαμιές μία φυτεία με 17 δενδρύλλια κάνναβης.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σημείο και την επόμενη ημέρα (17 Ιουνίου 2021) το πρωί, είδαν τον 56χρονο πατέρα να έχει πάει στο σημείο και να προσπαθεί να περιφράξει με τις καλαμιές τα δενδρύλλια κάνναβης, ούτως ώστε να μην φαίνονται. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 56χρονο, ο οποίος και τους είπε πως τα δενδρύλλια τα κατείχε μαζί με τον 29χρονο γαμπρό του. Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες όπου διέμεναν, κατά περίπτωση, μαζί με τους άλλους δύο κατηγορούμενους, κατά τις οποίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στο σπίτι του πατέρα και του γιου: • Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 6,7 γραμμαρίων.

• Θερμαντική λάμπα και ανεμιστήρας. • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης.

• Το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ. Και στο σπίτι του γαμπρού και της κόρης:

• Δενδρύλλιο κάνναβης ανεπτυγμένο μέσα σε γλάστρα υπό ελεγχόμενες συνθήκες καλλιέργειας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, οι τρεις ενήλικοι εμπλεκόμενοι παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ σε ό,τι αφορά τον 17χρονο γιο με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, διαχωρίστηκε η υπόθεση ως προς αυτόν και είχε ζητηθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σ’ ό,τι αφορά τους ενήλικες εμπλεκόμενους, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Δημήτρη Αντώνογλου προσήχθησαν στις 19 Ιουνίου 2021 το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος πατέρας είχε αναλάβει όλη την ευθύνη για τα ναρκωτικά, δηλώνοντας ότι τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Σ’ ό,τι αφορά την 25χρονη κόρη του και τον 29χρονο γαμπρό του είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα και οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ μόνο στον 56χρονο είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης