«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1325 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή Ρόδου, ο 32χρονος που συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε από μεταφορική εταιρεία, μπόιλερ θερμοσίφωνα που περιείχε 4,6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Σοφία Μαραβέλια και Μάριο Μαραβέλια, αρνήθηκε απολογούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 32χρονος είπε, πως η ποσότητα της κάνναβης όπως και το δέμα, δεν είναι δικά του και πως το παρέλαβε κάνοντας εξυπηρέτηση σε άλλο άτομο, το οποίο επρόκειτο να του δώσει μικρή ποσότητα για να κάνει χρήση.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν Εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι και αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του 32χρονου έγινε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο τακτικών-στοχευμένων ελέγχων από κλιμάκιο αστυνομικών, το απόγευμα της Πέμπτης 11 Απριλίου 2024, ο 32χρονος μετέβη με δίκυκλο μοτοποδήλατο σε μεταφορική εταιρεία και παράλαβε δέμα (ηλεκτρικό μπόιλερ) μέσα στο οποίο υπήρχε επιμελώς, κρυμμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 4 κιλών και 600 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του κατά την οποία βρέθηκαν:

• Κάνναβη (αναμεμειγμένη με καπνό) βάρους 42 γραμμαρίων.

• Ζυγαριά ακριβείας.

• Πτυσσόμενο μεταλλικό στιλέτο, τύπου πεταλούδα, με λάμα 10 εκατοστών.

Οι ναρκωτικές ουσίες, τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε κατασχέθηκαν, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε. ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα νησιά μας την περασμένη εβδομάδα

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Σύλληψη 38χρονου στην Κάλυμνο

Στο εδώλιο 44χρονος Κώος για κατάχρηση ανηλίκου