Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στην αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στην αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στην αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1019 ΦΟΡΕΣ

«Ρολά» κατεβάζει η χώρα αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σε τοπικό επίπεδο, ήδη το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην απεργία της Τετάρτης (17 Απριλίου) και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του.

Στα αιτήματά του είναι επίσης η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας τουλάχιστον στους 5 μήνες, και η επαναφορά της απονομής του εφάπαξ κατά τη συμπλήρωση της εικοσαετίας, στους εποχιακά απασχολούμενους. Παράλληλα, ζητά άμεσα τη στελέχωση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος, που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ζητάμε μετρά που να αμβλύνουν το κόστος ζωής μας.

Απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση και δίκαιες συνθήκες εργασίας μακριά από πρακτικές εκμετάλλευσης και ανισότητας.

Διαμαρτυρόμαστε εναντία στις πολιτικές που ευνοούν τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του δημόσιου καλού και της κοινωνικής ευημερίας.

Απαιτούμε την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας τουλάχιστον στους 5 μήνες, την επαναφορά της απονομής του εφάπαξ κατά τη συμπλήρωση της εικοσαετίας, στους εποχιακά απασχολούμενους.

Άμεσα στελέχωση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στηρίζουμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά τους να εκπροσωπούν αποτελεσματικά τους εργαζόμενους και να διασφαλίζουν τα συλλογικά δικαιώματά τους.

Απαιτούμε πολιτικές που υποστηρίζουν μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, δίκαιη για όλους και όχι μόνο για έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων ή επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι, και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δεν μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και την ακρίβεια στα ύψη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΩΡΑ 11:00».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%