Καθαρίστηκε το παλιό Γηροκομείο που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης

Καθαρίστηκε το παλιό Γηροκομείο που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης

Καθαρίστηκε το παλιό Γηροκομείο που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1530 ΦΟΡΕΣ

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα στην «καρδιά» της πόλης βρέθηκαν χθες, νωρίς το πρωί, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου της Ρόδου αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Κολιάδης, που πραγματοποίησαν επιχείρηση καθαρισμού του παλιού Γκομείου που βρίσκεται στην οδό Ορφανίδου, το οποίο είχε να καθαριστεί έξι χρόνια!

Μία... ασύλληπτη εστία μόλυνσης στο πλέον τουριστικό σημείο της πόλης, ένα κτήριο εγκαταλελειμμένο από το οποίο οι αρμόδιοι του δήμου έβγαλαν τέτοιες ποσότητες σκουπιδιών, μπαζών, ακαθαρσιών και...ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας, που χρειάστηκε μεγάλο φορτηγό για να τα απομακρύνουν!

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο δήμαρχος, ο οποίος έφθασε γύρω στις 8 το πρωί στο σημείο, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας κ. Δημήτρη (Τζίμη) Καρατζιά, «αναγκάστηκαν» να προβούν σε αυτή την ενέργεια μετά τις συνεχείς εκκλήσεις από περιοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής ότι δίπλα τους υπάρχει μία υγειονομική «βόμβα»!

Η απόφαση αυτή του δημάρχου να προβεί η Υπηρεσία Καθαριότητας σε αυτή την παρέμβαση και βεβαίως η παρουσία του εκεί, αν μη τι άλλο στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κεντρική Διοίκηση, ότι ο δήμος δεν πρόκειται να μείνει θεατής σε περιπτώσεις που η αδιαφορία ή απουσία του κράτους δημιουργεί πρόβλημα στην πόλη και το νησί.

Το συγκεκριμένο κτήριο δεν ανήκει στον δήμο ωστόσο έχει περιέλθει σε τέτοια κατάσταση που πραγματικά αποτελούσε εστία μόλυνσης στο πλέον τουριστικό σημείο της πόλης!

Το κτήριο αυτό, μάλιστα, το οποίο κάποια στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γύρω στο 1950-1960 λειτούργησε σαν Γηροκομείο, έχει να λειτουργήσει αρκετές δεκαετίες και εικάζεται, ότι είναι από αυτά που προορίζονται προς αξιοποίηση από το αρμόδιο υπουργείο.

Ωστόσο... η αξιοποίησή του αυτή έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό και να έχει να καθαριστεί έξι χρόνια.

Μιλώντας στη «Ροδιακή», ο δήμαρχος δεν κρύβει την αγανάκτησή του για την κατάσταση που αντίκρισαν χθες στο κέντρο της πόλης και διαμηνύει, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην παρέμβουν, ακόμα και αν το κτήριο δεν ανήκει στον δήμο.

Σε δεύτερο στάδιο, θα καταπιαστούν με το ιδιοκτησιακό του κτηρίου και τι μέλλει γενέσθαι μ' αυτό ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η τραγική κατάσταση σε ένα σημείο απ' όπου διέρχονται χιλιάδες τουρίστες το καλοκαίρι...

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»