Ξεκινά σήμερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Γυναικών στη Ρόδο

Ξεκινά σήμερα το Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Σκακιού Γυναικών στη Ρόδο

Ξεκινά σήμερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Γυναικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 983 ΦΟΡΕΣ

Με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών 183 αθλητριών από 35 διαφορετικές χώρες, που θ’ αναμετρηθούν με έπαθλα τα οποία ξεπερνούν τις 60.000€, χρησιμοποιώντας το Ελβετικό σύστημα κληρώσεων μέσα από 10 αγωνιστικούς γύρους, ξεκινά σήμερα στο Rodos Palace το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Γυναικών.

Ο αριθμός των συμμετοχών, αλλά και η ποιότητα των αθλητριών, το καθιστούν ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά παγκοσμίως και δικαιώνουν την προσπάθεια του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» να φέρει τη διοργάνωση στη Ρόδο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία (ECU), την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σημαντικούς χορηγούς.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σήμερα και θα διεξάγονται καθημερινώς ως τις 30 Απριλίου, από τις 15.00 ως τις 21.00, ενώ αύριο στις 14.30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στην αίθουσα Jupiter του ξενοδοχείου.

Συνολικά είναι παρούσες 8 Grand Masters (GM), 23 Women Grand Masters (WGM), 31 International Masters (IM), 26 Women International Master (WIM), 6 Fide Master (FM), 36 Women Fide Master (WFM) και 8 Women Candidate Master (WCM).

Συνολικά στη Ρόδο βρίσκονται, λοιπόν, 138 τιτλούχες αθλήτριες, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό νούμερο με 27 περισσότερες από το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Τριχιάς: «Όσο προχωράμε, τόσο καλύτερο για τα παιδιά»

Η πρόκριση στον Ιάλυσο!

Διαγόρας: Την Παρασκευή 10/5 στην Πάτρα

Άψογη η διοργάνωση του “Aegean IPSC Cup 2024” από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ρόδου!

Τα αποτελέσματα στο τοπικό μπάσκετ

Πολύτιμες εμπειρίες για την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του Ροδίων Άθλησις

Πολύ καλή η παρουσία της Δάφνης Ρόδου στο διασυλλογικό στίβου Ανδρών-Γυναικών

Ρεκόρ του Γιώργου Λυμπέρη των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»