Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1675 ΦΟΡΕΣ

Τρίτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και δόθηκε τελεσίγραφο στους ιδιοκτήτες

Τέλος σε μία κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και εικοσιπέντε χρόνια, με τα παρατημένα σκάφη στην είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς, είναι αποφασισμένο να βάλει το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) και η δημοτική αρχή Ρόδου, δίνοντας τελεσίγραφο σε όσους είναι "καταληψίες" του συγκεκριμένου χώρου με τα παροπλισμένα σκάφη τους, ότι θα πρέπει να τα απομακρύνουν, σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθούν ακόμη και στην Εισαγγελία!

Για δεύτερη φορά χθες το Λ.Τ. προέβη σε επιχείρηση καθαρισμού του χώρου όπου με φορτηγά απομάκρυναν παρατημένα σκάφη. Νωρίς το πρωί, η όλη επιχείρηση έγινε υπό την εποπτεία του προέδρου του Λ.Τ. κ. Βασίλη Βαγιανάκη και στελεχών του αλλά και του δημάρχου Ροδου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη.

 

Ο ίδιος μάλιστα, κατά την παρουσία του εκεί, συνομίλησε και με κάποιους που έχουν παροπλισμένα σκάφη στον χώρο στους οποίους και είπε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να τα απομακρύνουν. Ο δήμαρχος μάλιστα φέρεται να έδωσε σαφή "ντιρεκτίβα" προς τους συνεργάτες του στο Λ.Τ. ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν αύριο κιόλας, τότε θα πρέπει να προβούν στις ενέργειες που τους δίνει δικαίωμα ο νόμος, δηλαδή να απευθυνθούν στην Εισαγγελία.

"Δεν είναι δυνατόν πέντε άνθρωποι να καθηλώνουν την εικόνα τουλιμανιού", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαγιανάκης ο οποίος εξήγησε ότι αυτή η κατάσταση που βαλτώνει εδώ και πολλά χρόνια στέκεται τροχοπέδη στο έργο της ανάπλασης της εισόδου του λιμανιού και της περιοχής πέριξ των παλιών σφαγείων. Μάλιστα, το προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι το λιμάνι της Ρόδου είναι το μοναδικό που δεν έχει masterplan και για να ξεκινήσει αυτό, που είναι στα άμεσα σχέδιά τους, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να απομακρυνθούν αυτά τα παροπλισμένα σκάφη.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί δέκα  "παρατημένα" σκάφη και απομένουν περίπου σαράντα για να καθαρίσει ο χώρος.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Μ. Χατζηάμαλλος: Απαιτείται διάλογος και μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Στις «εσχατιές» του ανατολικού Αιγαίου ο Δένδιας: Πρωτομαγιά στα ακριτικά φυλάκια σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο

Δράση προσφοράς και επίσκεψη καταρτιζομένων στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου των δύο διαμερισμάτων στην Αθήνα

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Τα σωματεία του νησιού τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά

5.000 αμνοερίφια θα σφαγιαστούν στη Ρόδο για τις ανάγκες του Πάσχα