Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1285 ΦΟΡΕΣ

Μετά την επιτυχημένη συναυλία της 15ης Απριλίου στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη, η γνωστή ερμηνεύτρια Ελεονώρα Ζουγανέλη, συμμετείχε στην έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για την αξιοποίηση του EyeHarp, του πρώτου ψηφιακού μουσικού οργάνου που επιτρέπει τη μουσική έκφραση με τα μάτια ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες, στο ΕΕΕΕΚ Ρόδου.

Παρουσία του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Παπαδομαρκάκη Ιωάννη, της πρέσβειρας του Eyeharp Δρ. Μαρίας Βαρσαμά και του δημιουργού της τεχνολογίας του EyeHarp, Δρ. Ζαχαρία Βαμβακούση, έγινε το πρώτο βήμα για την εισαγωγή του λογισμικού σε ακόμη μία περιφέρεια της Ελλάδας.

Μια διαφορετική προσέγγιση, αναμένεται να ακολουθήσει το ΕΕΕΕΚ Ρόδου σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, όπου μαθητές/-τριες τυπικής ανάπτυξης θα συνεργαστούν με μαθητές/-τριες μη τυπικής ανάπτυξης.

Οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτης Παππάς και Παρασκευή Ανδρέου, ξεκινούν μια συνέργεια, σε πιλοτικό επίπεδο, ώστε οι μαθητές/-ήτριες των δύο σχολείων, να αλληλοεπιδράσουν στο πεδίο της μουσικής, υπό την καθοδήγησή τους. Χαιρετισμό απέστειλε και ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, αναφερόμενος στην αξία της συμπερίληψης.

Ο διευθυντής και η υποδιευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Ρόδου, κ. Πανορμίτης Καλούδης και κα. Έλενα Ζαγοριανού, εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους στο σπουδαίο αυτό εγχείρημα το οποίο φιλοδοξεί να εντάξει κοινωνικά και εκπαιδευτικά όλα τα παιδιά. Μεταξύ άλλων, η Ελεονώρα Ζουγανέλη ανέφερε ότι «η μουσική καταφέρνει να κάνει θαύματα και να ενώσει τους ανθρώπους με έναν τρόπο μαγικό».

Δήλωσε, πως θα είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται να διαμορφώσουν έναν κόσμο μηδενικών διακρίσεων.

Διαβάστε ακόμη

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής