Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 808 ΦΟΡΕΣ

Από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τι είναι χειρότερο, ο ανενημέρωτος, ό ψεύτης ή και τα δύο»

Χθες στον προαύλιο χώρο του ΕΚΡ πραγματοποιήθηκε η απεργία της 17ης Απριλίου μετά από πρόταση της ΓΣΕΕ με κυρίαρχο σύνθημα ‘’ η ακρίβεια στο θεό οι μισθοί στα τάρταρα’’. Συνδικαλιστές και απλός κόσμος συμμετείχε ενώ εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα από τις ομιλίες συνδικαλιστικών στελεχών που προσέγγισαν με την δέουσα σοβαρότητα το κρίσιμο θέμα της ακρίβειας.

Μοναδική παραφωνία για άλλη μια φόρα οι συνάδελφοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ και ειδικότερα ο Μιχάλης Τσουρούτης που από βήματος ΕΚΡ, και σε απεργία επισημαίνουμε προκηρυγμένη από την ΓΣΕΕ, ξόδεψε πάνω από το μισό της τοποθέτησης του αλλα και τον πολύτιμο χρόνο των συμμετεχόντων για να κατηγορήσει τόσο την ίδια την ΓΣΕΕ την ΑΔΕΔΥ το ΕΚΡ και το Σωματείο μας. Θα μας πείτε ψηλά γράμματα αυτά για μέλος του ΠΑΜΕ αφού οι κατηγορίες ήταν αναμενόμενες. Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτή η στάση αποτελεί πάγια τακτική των στελεχών του ΠΑΜΕ, ασχέτως αν συμμετέχουν κανονικότατα στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας. Στην συνέχεια ο ίδιος έχοντας να δώσει σημάδια ζωής τουλάχιστον τρία χρόνια όπως και οι υπόλοιποι της ΔΑΣ (σε σημείο που το προηγούμενο διάστημα σκεφτόμασταν να εκπέμψουμε σήμα ABER ALERT) αυτολεξεί είπε ‘’ η Τοπική συλλογική συμβαση (Εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου) που ΔΕΝ κυρήχτηκε υποχρεωτική δεν εφαρμόζεται σε πολλές επιχειρήσεις’’ .

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο κ. Τσουρούτης έχει κολλήσει στο διάστημα απουσία τους και τον απερχόμενο Ιανουάριο γιόρτασε την πρωτοχρονιά του 2023 αλλα οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι η ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου 2022-2025 είναι πλήρως υποχρεωτική υστέρα από απόφαση του ΑΣΕ σε συνεδρίαση της 3ης Μάιου 2023 ενώ αναρτήθηκε και επίσημα στις ανακοινώσεις τύπου του Υπουργείο εργασίας την 4η Μαΐου 2023 με τίτλο Κηρύσσονται υποχρεωτικές οι ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και Ηρακλείου. Μήπως είναι ανενημέρωτος και για το γεγονός ότι διανύουμε το 2024; Φυσικά η απάντηση είναι όχι, και εφόσον γνωρίζει όλα τα παραπάνω τότε πάμε στην εκδοχή του ΨΕΥΤΗ. Αν στον αντίποδα ‘’μπερδεύτηκε’’ όπως ειπώθηκε

μετέπειτα και εννοούσε ότι δεν εφαρμόζεται, γιατι ένα χρόνο μετά δεν μας εχει διαβιβάσει ή έχει κάνει κάτι ο ίδιος για τις καταγγελίες αυτές? Αλήθεια δεν μας είπε, στο ξενοδοχείο που εργάζεται δεν γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτική και άραγε ο ίδιος αμείβεται βαση αυτης της σύμβασης? Ξεκάθαρα είναι διαφορετικό να διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενο μιας σύμβασης και άλλο ψευδώς να λεει ότι δεν είναι η υποχρεωτική ενώ αποδεδειγμένα ισχύει το αντίθετο.

 

Αναλύοντας περισσότερο την τοποθέτηση του,

Ø Ζήτησε βασικο μισθό στα 900€ ενώ ο ίδιος και οι υπόλοιποι ΠΑΜ- ήτες από το 2013 ζητούν και αξιώνουν βασικό στα 1200€. Τι έγινε ξεκίνησαν οι προσφορές και ο εκπτώσεις. Βράχοι στα ζητούμενα τους……

Ø Ζήτησε επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 25ετία ενώ προ κρίσης το ΕΦΑΠΑΞ αποδιδόταν στην 20ετία και φυσικά αυτό είναι και το πάγιο αίτημα του Σωματείου μας. Αν μπορεί θα θέλαμε να μας εξηγήσει αν η προταση της παράταξης του για καθυστέρηση απονομής του ΕΦΑΠΑΞ κατά μια πενταετία είναι ωφέλιμη για την εργατική τάξη.

Ø Ζήτησε να καταργηθεί ο αντεργατικός νομός Βρούτση – Αχτσιόγλου ενώ δεν έγινε καμία αναφορά σε μετέπειτα αντεργατικούς νόμους των Χατζηδάκη - Άδωνη – Μιχαηλίδου (παρεάκι με την ΝΔ γίνανε;)

Ø Φυσικά δεν παρέλειψε να πει ότι για όλα τα δεινά φταίει αυτή η άτιμη Ευρωπαϊκή ένωση (τι έκπληξη ). Ευτυχώς δεν επανέφερε την Σοβιετική Ένωση και το σύμφωνο της Βαρσοβίας, της αντιπροσωπίας που έκλεισε, όμως το εν Ελλάδι υποκατάστημα, καλά κρατεί. Αυτά και αλλα πολλά ευφάνταστα μας ειπε…. οφείλουμε όμως να πούμε και τι δεν μας είπε….

 

Σε μια απεργία με πρώτο ζητούμενο την ακρίβεια που μας μαστίζει και μας καταδυναστεύει δεν ανέφερε ούτε μια φόρα τις λέξεις, τιμή, προϊόντα, ενέργεια, κόστος ζωής, σουπερ μάρκετ, λόμπι και ελίτ. Καμία αναφορά σε πληθωρισμό, στατιστικές και μελέτες, καμιά αναφορά σε δυσκολία επιβίωσης. Μάλλον θεώρησε πιο σημαντικό να κατηγορήσει την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ το ΕΚΡ και το Σωματείο μας αφού σε όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης του η λέξη ακρίβεια αναφέρθηκε μόλις μια φόρα εκ παραδρομής.

Κλείνοντας θα πούμε στον σύντροφο Τσουρούτη, την επόμενη φορά που δεν θα έχει κάτι να πει, καλύτερα να μασάει παρά να εκφωνεί λόγους που αποτελούν αντιγραφή και επικόλληση λόγων από στελέχη του ΠΑΜΕ τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς αν δεν το αλλάξει θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται είτε ανενημέρωτος είτε ψεύτης…. μάρτυς μας το βίντεο της τοποθέτησης του.

Διαβάστε ακόμη

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το μήνυμα του δημάρχου Νισύρου για την Πρωτομαγιά

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Ιαλυσού με τον Περιφερειάρχη

Το εισιτήριο στην Κοιλάδα των Πεταλούδων και στις "Πηγές Καλλιθέας" τη φετινή σεζόν