Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1751 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο θα γίνουν τα μαθήματα πυρόσβεσης των εθελοντών του νησιού μας, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν την πιστοποίηση που χρειάζεται για να συμμετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Αυτό αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της περιφέρειας, καθώς μέχρι τώρα έπρεπε οι εθελοντές να πηγαίνουν στην Αθήνα για να παρακολουθούν τα απαραίτητα μαθήματα και να παίρνουν την πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προχθές όμως, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης απάντησε θετικά σε αυτό το αίτημα με αποτέλεσμα η περιφέρεια και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία, κος Χρήστος Ευστρατίου, να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να έχει εφαρμογή η απόφαση αυτή άμεσα.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου, ο αντιπεριφερειάρχης συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο διοικητής Δωδεκανήσου του Πυροσβεστικού Σώματος Θανάσης Παπαθανασίου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Νίκος Ιερεμίας ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Τσούλλος και οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων του νησιού μας.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Ευστρατίου, τα μαθήματα πιστοποίησης των εθελοντών γίνονταν πάντα στην Αθήνα αλλά μετά από το αίτημα της περιφέρειας, θα γίνονται στις κατά τόπους περιοχές όπου αυτοί βρίσκονται και μάλιστα θα γίνουν ακόμα και στα νησιά.

«Θα πραγματοποιηθούν ταχύρρυθμα μαθήματα πιστοποίησης και μάλιστα θα πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Η εκπαίδευση είναι συνολικά 16 ωρών και περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα.

Οι εκπαιδευτές θα είναι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που θα παραδίδουν μεταξύ άλλων και μαθήματα Δασοπυρόσβεσης» δήλωσε ο κ. Ευστρατίου και πρόσθεσε: «Ήταν ένα πάγιο αίτημα της περιφέρειας και η απάντηση ήρθε μόλις προχθές, οπότε διεξήχθη και η σύσκεψη άμεσα, ώστε να συζητήσουμε το θέμα.

Σήμερα θα ενημερώσουμε τις εθελοντικές ομάδες, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα ίσως και από αυτό το Σαββατοκύριακο τα μαθήματα».

Τα μαθήματα εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν περίπου 200 άτομα στη Ρόδο, που ήταν εγγεγραμμένα στις εθελοντικές ομάδες αλλά δεν είχαν την πιστοποίηση που έπρεπε.

Όσοι λοιπόν είναι ήδη εγγεγραμμένοι θα κάνουν τα μαθήματα της πιστοποίησης ενώ όσοι εγγραφούν στο μέλλον θα κάνουν και εκείνοι ανάλογα μαθήματα πιστοποίησης, ίσως και μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, εφόσον εγκριθεί ένα νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο.

«Το αίτημά μας να πιστοποιούνται τα μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης στην έδρα μας, ικανοποιήθηκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Μεγάλη ικανοποίηση, τόσο από εμάς όσο και από τους εθελοντές που θα πιστοποιηθούν στην έδρα τους και όχι στην Αθήνα.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου», ανέφερε ο κ. Ευστρατίου σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου