110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2203 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζεται δυναμικά και με καλές προσδοκίες η τουριστική περίοδος στο νησί

Με θετικά μηνύματα και αρκετά ικανοποιητικά στοιχεία εξελίσσεται η φετινή τουριστική περίοδος στη Ρόδο, η οποία αναμένεται μάλιστα να καταγράψει και μία μικρή αύξηση.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για τις πτήσεις τσάρτερ, οι οποίες θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του νησιού μας φέτος είναι ενδεικτικά της καλής πορείας του τουριστικού ρεύματος, ενώ εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», αναμένεται να προσγειωθούν συνολικά 110 πτήσεις, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός, παρότι βρισκόμαστε στον Απρίλιο και έχει περάσει το Πάσχα των καθολικών, μετά το οποίο πάντα υπάρχει μία κάμψη στην κίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι περισσότερες πτήσεις τσάρτερ αναμένονται από τη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα 30, ενώ από τη Γερμανία θα έχουμε 15 και από τη Γαλλία θα έχουμε 13 πτήσεις. Θα πρέπει να τονιστεί ότι, υψηλός είναι ο αριθμός και των πτήσεων από το Ισραήλ, παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στη Γάζα αλλά και η διαμάχη με το Ιράν.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την Αγγλία υπάρχει μία αύξηση σε σχέση με πέρυσι όπως και για τη Γερμανία. Πάντως, η Πολωνία που είναι μία δυνατή αγορά, θα έχει μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχουν και δύο νέες αγορές από τον Ιούνιο για το νησί μας.

Η μία είναι η Αλβανία, καθώς δύο νέες πτήσεις θα ξεκινήσουν από τα Τίρανα το διάστημα από Ιούνιο μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου με την Aegean και η άλλη είναι το Μπαχρέιν, καθώς η Gulf air θα έρχεται κατευθείαν στη Ρόδο, επίσης, το διάστημα από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι η αρχή των μαζικών πτήσεων έγινε στις 25 Μαρτίου ενώ τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά και για φέτος, και μάλιστα φαίνεται, ότι η Ρόδος οδεύει μπρος νέο ρεκόρ στον Τουρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς τα αισιόδοξα μηνύματα που υπήρχαν από νωρίς άρχισαν πλέον να γίνονται χειροπιαστές αποδείξεις, με αύξηση αεροπορικών θέσεων αλλά και αύξηση πτήσεων.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κος Γιάννης Παπαβασιλείου, ιδιαιτέρως θετική θα είναι η φετινή τουριστική περίοδος στο νησί μας και μάλιστα κατά τις εκτιμήσεις του, η κίνηση θα καταγράψει αύξηση που θα φτάσει ακόμα και το 5%, γεγονός που σημαίνει ότι πάμε για νέο ρεκόρ, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενη επίδοση.

Αναφερόμενος αναλυτικά στις αγορές μας είχε κάνει γνωστό, ότι η Αγγλία πάει πάρα πολύ καλά, οι Κάτω Χώρες, Ολλανδία, Βέλγιο Λουξεμβούργο και αυτές επίσης πολύ καλά με διπλό ποσοστό αύξησης, η Γερμανία εμφανίζεται σταθερή γιατί η οικονομική κρίση την έχει επηρεάσει αλλά εκτιμάται ότι θα έχει μικρότερη αύξηση σε ό,τι αφορά το 2023 καθώς το 2022 σε σχέση με το 2023 η αγορά σημείωσε μία μικρή μείωση. Οπότε φάνηκε από πέρυσι η αδυναμία και η δυσκολία της Γερμανίας αλλά φέτος, όπως είπε, θα ανακάμψει.

Όσον αφορά τη Γαλλία, θα έχουμε αυξητική κίνηση, από την Ιταλία θα είναι επίσης αυξητική η τάση της. Βέβαια, αλλά ένα μικρό πρόβλημα θα υπάρχει από το Ισραήλ, καθώς οι τουρίστες λόγω πολέμου ίσως να μην ταξιδέψουν στους αριθμούς που θα μπορούσαν. Εμείς βέβαια, είμαστε το ασφαλέστερο σημείο της Ευρώπης και το κοντινότερο στο Ισραήλ και για τον λόγο αυτό εκτιμάται, ότι αν κάποιοι ταξιδέψουν, θα επιλέξουν το νησί μας.

Την καλή εξέλιξη της σεζόν του 2024 επιβεβαίωσε όμως πριν λίγες μέρες και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κος Γιώργος Τόππος, που έκανε λόγο για μία... φανταστική σεζόν.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά