Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 595 ΦΟΡΕΣ

Την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σύμης, ζητά ο δήμος Σύμης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Αξιότιμε κ. υπουργέ,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι η επικρατούσα σημερινή πολύ άσχημη και άκρως ανησυχητική υποστελέχωση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, (Κέντρων υγείας, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, Πολυδύναμων Ιατρείων), εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και ανασφάλεια για τους κατοίκους, ειδικά των άγονων περιοχών και των μικρών απομακρυσμένων νησιών όπως η Σύμη, και μάλιστα, ένα βήμα πριν την καλοκαιρινή περίοδο, όπου οι ανάγκες για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται στο μέγιστο.

Το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι δεν εστιάζει το ενδιαφέρον και την προσοχή του σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα προκειμένου να βρεθεί λύση, παρά τις συνεχείς αγωνιώδεις οχλήσεις μας.
Το μόνο ενδιαφέρον ήταν να μετονομάσει στα χαρτιά και μόνο στα χαρτιά το Π.Π. Ιατρείο Σύμης σε Κέντρο Υγείας, χωρίς καμία μα καμία ουσιαστικά αλλαγή ως προς τον εξοπλισμό και τη στελέχωσή του.

Ούτε ειδικευμένοι ιατροί έρχονται, ούτε ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, ενώ νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι ανύπαρκτο εδώ και αρκετό καιρό, με κορύφωση την τελευταία προκήρυξη των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, με την οποία προκηρύχθηκαν κενές θέσεις και καμιά δεν καλύφθηκε, με συνέπεια να καταλήγουμε να αιτούμαστε βοήθεια οπλίτη ιατρού. Πολύ φυσικό άλλωστε, όταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα λειτουργούν παράλληλοι νόμοι (σχετ. τα Α,Β,Γ) που δίνουν τη δυνατότητα στους ιατρούς που πρέπει να εκτελέσουν υπηρεσία υπαίθρου, αντί να στελεχώνουν Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Περιφερειακά Ιατρεία, να εκτελούν την υπηρεσία τους στα νοσοκομεία.

Αυτό έχει ως συνέπεια, ειδικευμένοι ιατροί, οι οποίοι θα μας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμοι, να μην συμμετέχουν στις σχετικές προσκλήσεις και προκηρύξεις και να εκτελούν υπηρεσία δώδεκα μήνες στα Νοσοκομεία.

Είναι προφανές ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η ίδια η ζωή των κατοίκων του νησιού μας και ότι είναι αναγκαία και επιτακτική η άμεση επίλυση τού παραπάνω προβλήματος, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου:
- να καταργηθούν αυτοί οι παράλληλοι νόμοι,
- να είναι εφικτό να εκτελούν υπηρεσία υπαίθρου οι ιατροί στα νησιά μας.

Το πρόβλημά μας είναι τεράστιο και η αγωνία μας για οτιδήποτε απρόοπτο συμβεί απερίγραπτη, δεδομένου ότι αισθανόμαστε εντελώς απροστάτευτοι στον ακριτικό μας τόπο.

Mε εκτίμηση, ο αντιδήμαρχος Γρύλλης Νικήτας».

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο

Νικητιάδης στη Βουλή: «Χωρίς γιατρό η Σύμη. Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι»