Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 691 ΦΟΡΕΣ

Στο Nick Galis Hall θα πέσει σήμερα (17:15-ΕΡΤ3) η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του Top 6 της Basket League, αφού ο Άρης Midea θα υποδεχτεί τον Κολοσσό H Hotels Collection.

Μετά τις ήττες που γνώρισε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και στο «Δ. Τόφαλος» από τον Προμηθέα, ο Άρης σημείωσε την πρώτη νίκη του για το Top 6 την περασμένη εβδομάδα, φεύγοντας με το «διπλό» από το Περιστέρι.

Οι «κιτρινόμαυροι» επιστρέφουν στο γήπεδό τους για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου κόντρα στο Λαύριο.

Έχουν πλέον ρεκόρ 7-4 ως γηπεδούχοι, δεχόμενοι κατά μέσο όρο 71 πόντους, σχεδόν 10 λιγότερους από εκείνους που δέχονται μακριά από το Nick Galis Hall (80,64).

Οι «θαλασσί» μπήκαν στο Top 6 με τρεις ήττες από το Περιστέρι εκτός, τον Παναθηναϊκό εντός και τον Προμηθέα εκτός έδρας. Μακριά από τη Ρόδο έχουν φτάσει τις 11 συνεχόμενες ήττες, έχοντας περιοριστεί στο διπλό επί του Απόλλωνα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Η επιθετική παραγωγικότητά τους μειώνεται κατά 10,3 πόντους όταν αγωνίζονται εκτός έδρας αφού σημειώνουν 76,61 πόντους έναντι των 86,91 που έχουν στο γήπεδό τους.

Νίκος Καμαριανός: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά»
Την άποψή του για τη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Άρη μοιράστηκε ο Νίκος Καμαριανός.

Αναλυτικά ο Έλληνας φόργουορντ ανέφερε:

«Παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα και αντιμετωπίζουμε μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική, όπως είναι ο Άρης Midea. Εμείς από την αρχή της αναμέτρησης θα πρέπει να δώσουμε το 100% και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού, ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το ροζ φύλλο αγώνα».

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Οι εννιά συνεχόμενες νίκες του Κολοσσού, εντός και εκτός έδρας, από το παιχνίδι του δεύτερου γύρου της σεζόν 2018-19 μέχρι την περσινή σεζόν, του έδωσε ένα διψήφιο προβάδισμα έναντι του Άρη, που μείωσε την απόσταση μέσα από την κανονική περίοδο της φετινής περιόδου.

Στα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης υπάρχει πλέον απόλυτη ισορροπία ενώ τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες έχουν δημιουργήσει μία παράδοση «κλειστών» αγώνων. Τα πέντε από τα έξι τελευταία κρίθηκαν με διαφορές από δύο μέχρι επτά πόντων.

Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο το παιχνίδι της σεζόν 2020-21 στο οποίο ο Κολοσσός έφτασε στην επικράτηση με 84-74.

ΟΙ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ
Τι έγινε στην κανονική περίοδο: Ο Άρης έβαλε τέλος στο σερί των εννιά νικών του Κολοσσού, κάνοντας το 2/2 στην κανονική περίοδο. Είναι κάτι που έκανε για άλλες τρεις φορές, με τελευταία εκείνη της σεζόν 2012-13.

Στις 4 Νοεμβρίου λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν από τη Ρόδο με 88-78, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κρις Μπάνκστον (21π, 8/10δ, 6ρ) και τον Ρομπέρτο Γκάλινατ (19π, 4/6τρ). Για τους γηπεδούχους κορυφαίος ήταν ο Άντριου Γκάουντλοκ (22π, 4/5β, 6/10δ, 2/2τρ).

Στο ματς του δεύτερου γύρου που έγινε στις 28 Ιανουαρίου, ο Άρης επικράτησε με 98-91, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς (20π, 5/6τρ, 5ρ) και πολύ αποτελεσματικό και πάλι τον Κρις Μπάνκστον (19π, 6/6δ, 6ρ).

Για τον Κολοσσό, είχαν ξεχωρίσει ο Άντριου Γκάουντλοκ (21π, 5/7δ, 2/4τρ) και ο Λόντον Περάντες (16π, 6ασ).

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων τους…
ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Άρης- Κολοσσός Ρόδου 14-22

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΡΗ
Άρη- Κολοσσός 9-9

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΡΗ
2016-17: Άρης- Κολοσσός 84-60

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2020-21: Άρης- Κολοσσός 74-84 (Ο Κένι Γκόινς είχε 34 για τον Κολοσσό)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ
*Ο Νίκος Καμαριανός χρειάζεται πέντε ριμπάουντ για να φτάσει τα 200 στην Basket League. Έφτασε τα 195 μέσα από 98 παιχνίδια στην κατηγορία (1,99 μέσος όρος).

*Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς (333) και ο Άντριου Γκάουντλοκ (305) είναι δύο από τους εννιά παίκτες της φετινής Basket League που έχουν 300+ πόντους.

*Μετά από ένα σερί έξι αγώνων χωρίς τρίποντο (0/11), ο Κώστας Παπαδάκης είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο στους έξι τελευταίους (10/26).

*Με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με το Μαρούσι στο οποίο είχε 2/4, ο Λόντον Περάντες είχε 23/23 βολές στα οχτώ από τα εννιά τελευταία παιχνίδια του.

*Σε πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια του, ο Κολοσσός έκανε διψήφια σερί πόντων.

*Η ομάδα της Ρόδου δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων σε κανένα από τα 25 παιχνίδια της και είναι στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας της φετινής Basket League. Σε μέσο όρο δεν φτάνει καν τα 5 (4,92).

ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ
ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Στις 11 Μαΐου το διασυλλογικό στίβου Κ18 στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Β' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Ξεκίνησε ο σχεδιασμός στον Δαμάγητο

Ξεκίνημα με Δημήτρη Μαγιόγλου

Την 8η θέση πήρε η Σταυρούλα Τσολακίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών στη Ρόδο

Γ' Εθνική: Κατατέθηκε η προσφυγή για τα μπαράζ

ΕΠΣΔ: Στις 11 Μαΐου ο τελικός του Κυπέλλου

Νέες διακρίσεις της ομάδας Aerower Rhodes στον 6ο πανελλήνιο διαγωνισμό εναέριων ακροβατικών

Αποτελέσματα και εικόνες από το διασυλλογικό ανδρών-γυναικών στον στίβο