Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 640 ΦΟΡΕΣ

Στις 19 Απριλίου 2024 η τάξη του Α3 του Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ρούσου Σοφία, επισκέφτηκε το Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων, στην Εκπαίδευση, το οποίο διευθύνει ο κ. Αλεβίζος (Λοΐζος) Σοφός, κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου περί της ιδιαίτερης εμπειρίας του στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Το εργαστήριο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του σε μαθητές των δημοτικών σχολείων του νησιού και στο Πειραματικό Γυμνάσιο, προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με ψηφιακά μέσα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση.

Στο χώρο του εργαστηρίου μας υποδέχτηκε ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Δημήτριος Σπανός, ο οποίος μας ξενάγησε στο χώρο, παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο τη χρήση των 3D καμερών GoPro και άφησε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη λειτουργία και τις δυνατότητες των εν λόγω καμερών, να μάθουν πώς γίνεται η σύνδεση κάμερας και tablet και να τραβήξουν τρισδιάστατες φωτογραφίες και βιντεάκια μέσω της εφαρμογής Quik.

Η δεύτερη δραστηριότητα αφορούσε τη δημιουργία βίντεο της τάξης μας. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν το στούντιο του εργαστηρίου και με τη στημένη στον τρίποδα κάμερα, τράβηξαν βίντεο μπροστά στη Green Screen.

Στη συνέχεια, χειρίστηκαν την κάμερα ελεύθερα και τράβηξαν βίντεο στο εργαστήριο.

Όλα τα αρχεία μεταφέρθηκαν σε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο όπου τα παιδιά αντικατέστησαν το πράσινο φόντο με φωτογραφίες της επιλογής τους και μόνταραν τα διαφορετικά αρχεία, δημιουργώντας ένα τελικό βίντεο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σοφό για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές μας να γνωρίσουν το εργαστήριο Future Lab και ιδιαίτερα τον κ. Σπανό για την εξαιρετική φιλοξενία και τη βιωματική μάθηση που προσέφερε στους μαθητές μας>.

Διαβάστε ακόμη

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus