Η Ρόδος στο επίκεντρο σήμερα με τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου!

Η Ρόδος στο επίκεντρο σήμερα με τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου!

Η Ρόδος στο επίκεντρο σήμερα με τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3462 ΦΟΡΕΣ

Η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού στο Νότιο Αιγαίου ξεκινάει σήμερα από τις 7.30 και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 14.00 στο κέντρο της πόλης. Και φέτος ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου… κλέβει την παράσταση με 4.000 περίπου δρομείς κάθε ηλικίας σε όλες τις αποστάσεις. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι ο κορυφαίος Κενυάτης δρομέας Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ με ατομικό ρεκόρ 2.09 στη μαραθώνια απόσταση, ο περσινός νικητής Τόμας Τσαρλς από τη Βρετανία και ο Έλληνας εξαιρετικός μαραθωνοδρόμος Γιώργος Μίνο.

Στα 10χλμ. θ’ αγωνιστεί ο Παναγιώτης Καραΐσκος, νικητής τον περασμένο Νοέμβριο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Πρεσβευτής της διοργάνωσης είναι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας που βρίσκεται στη Ρόδο. Φέτος στη διοργάνωση του νησιού έχουμε και ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό, καθώς θα βρεθούν στην εκκίνηση 717 δρομείς από 57 χώρες, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς στην προώθησή της, ενώ θα υπάρχει και απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ-3.


Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από τον δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Συνεργασία με τον «Σύνδεσμο Αγάπης» για φιλανθρωπικό σκοπό
Θέλοντας να ενισχύσει το κοινωνικό του αποτύπωμα, ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ένωσε τις δυνάμεις του με τον Χριστιανικό Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Σύνδεσμος Αγάπης».
Στο πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν την περίοδο του Πάσχα (5 Μαΐου) σε πολίτες που έχουν ανάγκη.


Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ρόδου και το Δ.Σ. του «Συνδέσμου Αγάπης», εξέδωσαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:
«Οι συμμετέχοντες στον φετινό Μαραθώνιο της Ρόδου και σε όλους τους παράλληλους αγώνες, όπως επίσης και οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού που θα τους παρακολουθήσουν, καλούνται να συγκεντρώσουν τρόφιμα που θα διαθέσει ο “Σύνδεσμος Αγάπης” σε συνανθρώπους-συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη, τις μέρες του Πάσχα.


Ο “Σύνδεσμος Αγάπης” ιδρύθηκε στη Ρόδο το 1965, είναι πιστοποιημένος στο υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αρωγός στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ρόδου.
Παρακαλούμε λοιπόν όλους τους συμμετέχοντες να δείξουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο και η φετινή συμμετοχή να είναι καθολική.


Εκτός των άλλων, η παρακίνηση όλων μας, κυρίως των μικρών παιδιών προς αυτήν την κατεύθυνση, της αγάπης και της αλληλεγγύης, είναι συστατικό ηθικής αγωγής και παιδείας.
Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνεται στο Κέντρο Εγγραφών, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης - Νεστορίδειο Μέλαθρον (Νέα Πτέρυγα), Οδός Ιωάννου & Παύλου Νεστορίδη (πρώην Κω), 85100 Ρόδος, την Παρασκευή 19 Απριλίου 15:00 – 20:00 και το Σάββατο 20 Απριλίου 10:00 – 19:00 και την Κυριακή ημέρα των αγώνων.


Προτείνονται τα εξής συσκευασμένα προϊόντα: Ελαιόλαδο, Ζάχαρη, Αλεύρι, Μακαρόνια (σπαγγέτι ή κριθαράκι), Γάλα εβαπορέ, Ρύζι, Ρεβίθια, Φασόλια, Φακές. Επιπλέον, για οποιονδήποτε θελήσει να συνεισφέρει στη συγκέντρωση τροφίμων μπορεί να απευθύνεται στον υπεύθυνο του «Συνδέσμου Αγάπης», κ. Φαρμακίδη στο τηλέφωνο 6945996677».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα:
-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 7.30 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας
-ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 7.30 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας
-10 ΧΛΜ: 7.40 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας
-5 ΧΛΜ: 11.50 π.μ. Block A - Αφετηρία Πλ. Ρίμινι
11.52 Block Β - Αφετηρία Πλ. Ρίμινι


-5ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 11.55 π.μ. Αφετηρία Πλ. Ρίμινι
-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: 12.50 μ.μ. - Αφετηρία Πλατεία Ελευθερίας
-Απονομές Πλατεία Ελευθερίας
-10:45 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ, ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ & 10 ΧΛΜ
-13:30 5ΧΛΜ & ΟΜΑΔΙΚΑ


-Μουσική στην Πλατεία Δημαρχείου από τους Dj Πέτρο Τριανταφύλλου, KALIDON και Γιώργο Μανωλά!
-Συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της Ρόδου στον τρούλο απέναντι από το Ακταίον 11:00-13:00
-Μίνι Κρουαζιέρα: Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει μίνι κρουαζιέρα μέσα στο λιμάνι της Ρόδου με σκάφος της εταιρίας Rhodes Sea Lines, με αφετηρία απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι διαδρομές:
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Η διαδρομή των 42.195μ. αποτελείται από δύο στροφές Ημιμαραθωνίου και ξεκινάει από: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ 1η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Πύλη Ελευθερίας ➢ Μύλοι ➢ 2η Αναστροφή στο Ελαφάκι ➢ Μαρίνα Μανδρακίου ➢ Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Πλ. Κουντουριώτη ➢ Οδός Σάββα Νικολάου

➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Οδός Κω ➢ Οδός Λέρου ➢ Οδός Καλύμνου ➢ Ακτή Μιαούλη ➢ Κάτω Πέτρες ➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού ➢ 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη) ➢ Οδός Ιαλυσού/Κρητικά ➢ Κάτω Πέτρες ➢ Ακτή Μιαούλη ➢ Οδός Καλύμνου ➢ Οδός Λέρου ➢ Οδός Κω ➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.
Η διαδρομή πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 6 ώρες, ώστε να καταχωρηθεί επισήμως ο τερματισμός του δρομέα.

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Η διαδρομή των 21.097μ. αποτελείται από δύο στροφές Ημιμαραθωνίου και ξεκινάει από: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ 1η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Πύλη Ελευθερίας ➢ Μύλοι ➢ 2η Αναστροφή στο Ελαφάκι ➢ Μαρίνα Μανδρακίου ➢ Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Πλ. Κουντουριώτη ➢ Οδός Σάββα Νικολάου

➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Οδός Κω ➢ Οδός Λέρου ➢ Οδός Καλύμνου ➢ Ακτή Μιαούλη ➢ Κάτω Πέτρες ➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού ➢ 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη) ➢ Οδός Ιαλυσού/Κρητικά ➢ Κάτω Πέτρες ➢ Ακτή Μιαούλη ➢ Οδός Καλύμνου ➢ Οδός Λέρου ➢ Οδός Κω ➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας. Η διαδρομή πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 3 ώρες, ώστε να καταχωρηθεί επισήμως ο τερματισμός του δρομέα.

10χλμ.
Περιγραφή της Διαδρομής: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας ➢ Οδός Σάββα Νικολάου➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Οδός Κω➢ Οδός Λέρου➢ Οδός Καλύμνου➢ Ακτή Μιαούλη➢ Κάτω Πέτρες➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού➢ 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢Οδός Ιαλυσού/Κρητικά➢Κάτω Πέτρες➢ Ακτή Μιαούλη➢ Οδός Καλύμνου➢ Οδός Λέρου ➢Οδός Κω➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Πλατεία Ελευθερίας➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.
Το χρονικό όριο τερματισμού για τα 10χιλ. είναι τα 100'.

5χλμ.
Η διαδρομή για τα 5 χλμ. είναι: Αφετηρία: Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως) ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Αναστροφή στη διασταύρωση της Οδού Αυστραλίας με τη Μακρυγιάννη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Πύλη Ελευθερίας ➢ Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Οδός Σάββα Νικολάου ➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας
Το χρονικό όριο τερματισμού για τα 5χιλ. είναι τα 55'.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή για τα 5 χλμ. είναι: Αφετηρία: Πλατεία Ρίμινι ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Αναστροφή στη διασταύρωση της Οδού Αυστραλίας με την Ι. Καποδιστρίου ➢ Οδός Αυστραλίας Ακτή Σαχτούρη ➢ Πύλη Ελευθερίας ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Η διαδρομή κινείται σε όλο το παραλιακό μέτωπο με εκκίνηση από την Πλατεία Δημαρχείου και κατεύθυνση αρχικά προς Καλλιθέα (αναστροφή στη διασταύρωση της οδού Αυστραλίας με την λεωφόρο Καλλιθέας), επιστροφή ακολουθώντας την ίδια όδευση και στη συνέχεια, με κατεύθυνση προς αεροδρόμιο με αναστροφή πριν τη συμβολή των οδών Ιαλυσού και Ηλιάδων και επιστροφή στην Πλατεία Δημαρχείου.


Η απόσταση αυτή είναι 21,1χλμ. και οι δρομείς του Μαραθώνιου θα την καλύψουν δύο φορές.
Η εκκίνηση του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου δρόμου θα δοθεί στις 7:30, ενώ του αγώνα δρόμου 10χλμ. στις 7:40. Κατά μήκος της διαδρομής βρίσκονται οι είσοδοι προς τα τρία λιμάνια της πόλης και συγκεκριμένα, το λιμάνι της Ακαντιάς, το Τουριστικό και η Κολώνα.


Για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, η πρόσβαση με οχήματα προς το λιμάνι της Ακαντιάς και στο Τουριστικό θα γίνεται από την οδό Καναδά, υπό την επίβλεψη και συνοδεία της Τροχαίας Ρόδου. Για το λιμάνι της Κολώνας, η πρόσβαση θα γίνεται από την οδό Παπάγου με τον ίδιο τρόπο. Παρακαλούνται όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με το όχημά τους από τα παραπάνω λιμάνια, να έχουν εισέλθει στον χώρο του λιμανιού πριν από τις 7:00π.μ.


ΑΛΛΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
• Απαγορεύεται η στάθμευση παντός οχήματος από τις 6:00 ώρα του Σαββάτου (20-04-2024) έως την 16:00 της Κυριακής (21-04-2024), α ) επί της ενταύθα Πλατείας Ελευθερίας και β) εκατέρωθεν των οδών Λέρου και Ίωνος Δραγούμη, όπως κι έναντι του Θερινού Κινηματογράφου «ΤΟ ΡΟΔΟΝ»(οδός Ευσταθιάδου).


• Απαγορεύετε η κυκλοφορία παντός οχήματος την Κυριακή (21-04-2024):
α) κατά τις ώρες 5:00- 13:30 επί των οδών: Επ. Οδού Ρόδου – Καμείρου, από το 1ο έως το 3ο χλμ. αυτής (διασταύρωση Φανερωμένης) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ρόδο προς Ιαλυσό – Ακτή Κανάρη (στο ρεύμα κυκλοφορίας από οδό Αλεξάνδρου Διάκου προς οδό Παπαλουκά) – Ακτή Μιαούλη – Καλύμνου – Λέρου – Κω – Γ. Παπανικολάου από τη συμβολή της με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως τη συμβολή της με την οδό 7ης Μαρτίου.


β) κατά τις ώρες 5:00- 16:00 επί της ενταύθα οδού 7ης Μαρτίου από τη συμβολή της με την οδό Γ. Παπανικολάου έως τη συμβολή της με την οδό Γαλλίας.


γ) κατά τις ώρες 6:00- 13:30 επί των ενταύθα οδών: 7ης Μαρτίου από τη συμβολή της με την οδό Γαλλίας έως την Πύλη Ελευθερίας – Ακτή Σαχτούρη – Ακτή Προμηθέως (στο ρεύμα κυκλοφορίας από Καναδά προς Ακτή Σαχτούρη) – Αυστραλίας – Νέα Περιφερειακή Οδό».

Διαβάστε ακόμη

Ελπίδα, Διαγόρας, Φοίβος και Ιπποκράτης στο Final Four μπάσκετ Ανδρών

Παναγιώτης Σπάρταλης: "Είμαι πολύ χαρούμενος, πάμε για το τρόπαιο"

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον «Δάφνινο Αγώνα» στο φράγμα της Απολακκιάς

Το “Healthy Hoops 4All” φιλοξενεί στη Ρόδο η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου

Στις 11 Μαΐου το διασυλλογικό στίβου Κ18 στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Β' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Ξεκίνησε ο σχεδιασμός στον Δαμάγητο

Ξεκίνημα με Δημήτρη Μαγιόγλου

Την 8η θέση πήρε η Σταυρούλα Τσολακίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών στη Ρόδο