Μητσοτάκης: "Συνεχής η μάχη κατά της ακρίβειας" – "Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται"

Μητσοτάκης: "Συνεχής η μάχη κατά της ακρίβειας" – "Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται"

Μητσοτάκης: "Συνεχής η μάχη κατά της ακρίβειας" – "Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1013 ΦΟΡΕΣ

«Εχουμε πια και πτώση τιμών που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό», σημείωσε ο πρωθυπουργός

H μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας είναι συνεχής, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στη λαχαναγορά του Ρέντη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο «Καλάθι των Νονών», που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα και στο «Καλάθι του Πάσχα» που θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε σε σχέση με την επιλογή της τοποθεσίας ότι «σε αυτή τη συγκυρία αυτές οι επισκέψεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια έτσι ώστε οι Ελληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές».

«Αγωνιζόμαστε, με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες είτε χαμηλότερες από τις περσινές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται και όπως είπα έχουμε πια και πτώση τιμών που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10

Δ. Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας

Σε ιστορικά υψηλά, 28,5 δισ. ευρώ και 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του Τουρισμού

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 1 έως 5 Απριλίου