Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 631 ΦΟΡΕΣ

Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Κολοσσού H Hotels Collection στη νίκη επί του Άρη Midea (60-69) το περασμένο Σάββατο στο Αλεξάνδρειο, φτάνοντας σε ένα εντυπωσιακό double-double που συνδυάστηκε με μία ξεχωριστή επίδοση. Ο Αυστριακός μπήκε στη λίστα των παικτών που μέτρησαν 14+ ριμπάουντ σε έναν αγώνα της ομάδας του νησιού μας.

Σημείωσε τη 12η επίδοση 14+ ριμπάουντ στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels Collection και μόλις την 5η που έγινε σε ματς μακριά από τη Ρόδο (βλ. πίνακα).

Η λίστα αυτή διαμορφώθηκε ως εξής:
ΣΕΖΟΝ       ΑΓΩΝΑΣ                                  ΠΑΙΚΤΗΣ                           ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ
2020-21     Ιωνικός-Κολοσσός                Κερέμ Καντέρ                             16
2018-19    Περιστέρι-Κολοσσός             Δημήτρης Μαυροειδής             15
2022-23    ΠΑΟΚ-Κολοσσός                    Κρις Κόφεϊ                                  15
2011-12    Ρέθυμνο-Κολοσσός               Άγγελος Τσάμης                         14
2023-24    Άρης-Κολοσσός (Top 6)         Λούκα Μπραΐκοβιτς                 14

Ο Μπραΐκοβιτς ισοφάρισε την τέταρτη, μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels Collection. Το ρεκόρ κρατάει από την περίοδο 2010-11 ο Πατ Καλάθης που μάζεψε 18 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα.

Μέσα από τη σαββατιάτικη εμφάνισή του, παράλληλα, ο Λούκα Μπραΐκοβιτς μπήκε στην 20άδα των λιστών των «θαλασσί» στους πόντους, τα ριμπάουντ και στην 5άδα των κοψιμάτων αφού…

• Με τους 20 πόντους του έφτασε τους 353 και ανέβηκε στη 19η θέση ξεπερνώντας κατά σειρά τους Τζουβόντε Ρέντικ (335), Τζόρνταν Φλόιντ (336), Μπαμπάλε Όσμπι (339), Χριστόφορο Στεφανίδη (339), Σκότι Χόπσον (345), Ντόμινικ Άρτις (346) και Τρέβορ Μπράιαντ (348).

• Με τα 14 ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 168 και μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Ρούμπιν Μπόικιν που είχε 166 στην περίοδο 2011-12.

• Με τις δύο τάπες που έκανε μπήκε στην 5άδα της ιστορικής λίστας του Κολοσσού H Hotels Collection. Έφτασε τις 27 και ξεπέρασε τους Ντάνι Αγκμπελίς, Γιάννη Γεωργαλλή και Τζουβόντε Ρέντικ που είχαν από 26.

• 10 από τα 14 ριμπάουντ του ήταν αμυντικά και τον οδήγησαν στην 30άδα της αντίστοιχης λίστας των Ρόδιων. Έφτασε τα 94 και άφησε έξω από αυτήν των Σωτήρη Μανωλόπουλο που είχε 88.

• Έχοντας 20 πόντους και 14 ριμπάουντ, έφτασε τα πέντε double-double στη σεζόν. Αυτό το γεγονός γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτές οι πέντε επιδόσεις συνοδεύτηκαν από ένα μόνο λάθος. Ο Μπραΐκοβιτς έχει πλέον τα τέσσερα από συνολικά 15 double-double της σεζόν με 20+ πόντους και 10+ ριμπάουντ.

• Παράλληλα ο Μπραΐκοβιτς έφτασε τις πέντε επιδόσεις 20+ πόντων και έγινε ο 6ος στη σεζόν που έχει τέτοιο αριθμό. Την πρωτιά της σχετικής λίστας εξακολουθεί να κρατάει ο συμπαίκτης του, Άντριου Γκάουντλοκ με εννιά. Ο Κολοσσός H Hotels Collection έχει πλέον 17 τέτοιες επιδόσεις, ξεπέρασε τον Απόλλωνα Carna που έχει 16 και είναι 3ος σε αυτήν τη λίστα.

Πέραν όσων κατάφερε ο Λούκα Μπραΐκοβιτς…
Λόντον Περάντες ανέβηκε μία θέση στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels Collection. Είναι πλέον 8ος αφού με τις έξι ασίστ που είχε χθες, έφτασε τις 142 και ξεπέρασε τον Ρόουπ Άχονεν που είχε 138 στη διετία 2015-17.

• Ο Νίκος Καμαριανός σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη, φετινή επίδοση του με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε. Με αυτά μάλιστα και μέσα από την 99η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League έφτασε τα 200+.

• Ο Ανδρέας Πετρόπουλος τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 0/8 σουτ εντός πεδιάς. Ήταν η 4η μηδενική επίδοση εύστοχων σουτ σε τουλάχιστον οχτώ προσπάθειες στη φετινή σεζόν. Το αρνητικό ρεκόρ κρατάει ο Κάμερον Ρέινολντς του Προμηθέα με τα 0/10 στο ματς στην Καρδίτσα ενώ 0/9 είχε ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο εκτός έδρας ματς της ΑΕΚ Betsson με τον Ολυμπιακό και 0/8 ο Τζαμάλ Τζόουνς στο εντός έδρας ματς του Προμηθέα με το Περιστέρι bwin για την κανονική περίοδο.

Ο Κολοσσός H Hotels Collection ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του στα ριμπάουντ
Σε ένα παιχνίδι με 19 άστοχες βολές και 83 άστοχα σουτ εντός πεδιάς, αναπόφευκτα οι δύο ομάδες πήγαν και μεγάλες επιδόσεις ριμπάουντ. Ο Κολοσσός H Hotels Collection μάλιστα ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του στη Stoiximan Basket League έχοντας 51 ριμπάουντ.

Είναι μία επίδοση στην οποία έφτασε για τέταρτη φορά στην ιστορία του στα συνολικά 484 παιχνίδια του στην κατηγορία, αφού 51 ριμπάουντ είχε…

• Στο εκτός έδρας παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna.

• Στα εκτός έδρας παιχνίδια του με το Λαύριο Megabolt και τον Ιωνικό, για τη 15η και την 22η αγωνιστική αντίστοιχα, του Πρωταθλήματος της σεζόν 2020-21.

• Τα 51 συνολικά ριμπάουντ του Κολοσσού H Hotels Collection μπήκαν στις έξι κορυφαίες, φετινές επιδόσεις.

Ακόμη σε ομαδικό επίπεδο…
• Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα σημείωσε νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League με τα 39 αμυντικά ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική της. Με αυτά ξεπέρασε την επίδοση των 37 στην οποία έφτασε δύο φορές ο Παναθηναϊκός AKTOR στα παιχνίδια του με τον Απόλλωνα Carna και μία το Λαύριο Megabolt στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Άρη Midea.

• Ο Κολοσσός H Hotels Collection ισοφάρισε την καλύτερη, φετινή, αμυντική επίδοση του. 60 πόντους είχε δεχτεί και από τον Απόλλωνα Carna εντός έδρας.

• Στο αντίποδα όμως. το 45,45% με το οποίο εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι από τη γραμμή του φάουλ (10/22) κατατάσσεται στην πεντάδα των χαμηλότερων φετινών επιδόσεων και είναι η χαμηλότερη τους. Η προηγούμενη ήταν το 46,66% (7/15) με το οποίο εκτέλεσαν στο εντός έδρας ματς του Top 6 με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

• Με τη νίκη του αυτή, ο Κολοσσός H Hotels Collection έδωσε τέλος στο σερί των 11 εκτός έδρας ηττών του, βρήκε διπλό μετά από σχεδόν έξι μήνες –ήταν 28 Οκτωβρίου όταν νίκησε τον Απόλλωνα Carna στην Πάτρα- ενώ ανέκτησε το προβάδισμα έναντι του Άρη Midea στα ματς της Θεσσαλονίκης (9-10).

Διαβάστε ακόμη

Ελπίδα, Διαγόρας, Φοίβος και Ιπποκράτης στο Final Four μπάσκετ Ανδρών

Παναγιώτης Σπάρταλης: "Είμαι πολύ χαρούμενος, πάμε για το τρόπαιο"

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον «Δάφνινο Αγώνα» στο φράγμα της Απολακκιάς

Το “Healthy Hoops 4All” φιλοξενεί στη Ρόδο η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου

Στις 11 Μαΐου το διασυλλογικό στίβου Κ18 στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Β' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Ξεκίνησε ο σχεδιασμός στον Δαμάγητο

Ξεκίνημα με Δημήτρη Μαγιόγλου

Την 8η θέση πήρε η Σταυρούλα Τσολακίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών στη Ρόδο