Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1959 ΦΟΡΕΣ

28 τσάρτερ από το Ισραήλ προσγειώθηκαν στο «Διαγόρας» το 4ήμερο

Μαζικές είναι οι αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στη Ρόδο για διακοπές, λόγω του εβραϊκού Πάσχα που γιορτάζουν από χθες, εν μέσω πολέμου στη χώρα τους και γενικότερων αναταράξεων στη Μέση Ανατολή.

Από την Κυριακή 21/4 μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 29 Απριλίου έχουν προγραμματισθεί συνολικά 57 πτήσεις τσάρτερ προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Νατάσα Παμπρή, ο αερολιμενάρχης Ρόδου Βασίλης Κατταβενάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατταβενάκη, χθες προσγειώθηκαν 11 αεροσκάφη προερχόμενα από το Ben Gourion του Τελ Αβίβ με αυξημένες πληρότητες, αφού ήταν γεμάτα με 1.900 αφιχθέντες, ενώ το τελευταίο τετραήμερο από την περασμένη Πέμπτη έως και την Κυριακή, έφθασαν στη Ρόδο με 28 πτήσεις τσάρτερ, 3.900 Ισραηλινοί επισκέπτες, αφήνοντας πίσω την κόλαση του πολέμου.

Το Ισραήλ είναι μια από τις κύριες πηγές τουρισμού για την Ελλάδα και η Ρόδος είναι στους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ισραηλινούς που αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες για να την επισκεφθούν, προκειμένου να απολαύσουν το φαγητό, τη διασκέδαση, τη μουσική και γενικότερα την ψυχαγωγία, τις παραλίες, την αγορά, τη διαμονή σε πολυτελή καταλύματα κλπ.

Σημειώνεται ότι το εβραϊκό Πάσχα ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα 22 Απριλίου (μετά τη δύση του ηλίου) και τελειώνει την Τρίτη στις 30 Απριλίου το βράδυ.

Τι γιορτάζουν οι Εβραίοι το Πάσχα
Το Εβραϊκό Πάσχα γνωστό και ως Ιουδαϊκό Πάσχα γιορτάζεται το πέρασμα των Ιουδαίων από την ερυθρή θάλασσα στη γη της επαγγελίας. Δηλαδή ουσιαστικά οι εβραίοι γιορτάζουν το Πάσχα την απελευθέρωση του λαού του Ισραήλ από την ηγεμονία των Φαραώ της Αιγύπτου.

Η λέξη Πάσχα είναι εξελληνισμένη και προέρχεται από τη λέξη Πεσάχ που στα εβραϊκά σημαίνει διάβαση ή πέρασμα. Βέβαια όπως είναι γνωστό, το ορθόδοξο Πάσχα γιορτάζεται η ανάσταση του Χριστού και δεν έχει καμία σχέση με το εβραϊκό Πάσχα που γιορτάζεται η έξοδος και απελευθέρωση των Εβραίων.

Με βάση την ιστορία, οι Ιουδαίοι ζούσαν στην περιοχή της Αιγύπτου ως σκλάβοι.

Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Μωυσής για να απελευθερώσει τους εβραίους, τους οδήγησε στη γη της επαγγελίας. Ο ίδιος όμως, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει ως τον τελικό προορισμό.

Η διαδρομή (το πέρασμα προς στη γη της επαγγελίας) ήταν γεμάτη εμπόδια και προκλήσεις. Οι κακουχίες, η έλλειψη τροφής και περίθαλψης καθώς και πολλά ακόμα προβλήματα έφτασαν στα όρια επιβίωσης τους Ιουδαίους.

Κάποια προβλήματα ξεπεράστηκαν με θαύματα του Θεού. Σε αυτό το ταξίδι, ο Μωυσής έλαβε τις δέκα εντολές του Θεού που αναφέρονται στην Παλαιά διαθήκη.

Επίσης ένα πολύ γνωστό θαύμα είναι ότι η θάλασσα χωρίστηκε σε δύο μέρη σχηματίζοντας μια λωρίδα ξηράς από την οποία πέρασε ο λαός των Ιουδαίων.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου