Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 650 ΦΟΡΕΣ

Με παρέμβαση και πρότασή του προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι υπάρχει και θετική εισήγηση από το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης.

Αναφέρει ότι, σύμφωνα με αυτή την εισήγηση-πρόταση, στο Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κω θα φοιτήσουν αρχικά 38 μαθητές, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει την ενοικίαση κτιρίου για να στεγαστεί το Σχολείο.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου λειτουργεί ένα και μοναδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και αυτό μόνο στη Ρόδο, ενώ όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία συνηγορούν στην ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η δημιουργία του Σχολείου θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, στις οποίες αναγκαστικά φοιτούν αυτή τη στιγμή λόγω της έλλειψης ενός Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

«Η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των μαθητών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας», αναφέρει ο κ. Κόνσολας που ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να εγκρίνει την πρόταση ίδρυσης Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης του Μάνου Κόνσολα προς τον Υπουργό Παιδείας.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω»

Κύριε Υπουργέ,

Η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των μαθητών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

Στις νησιωτικές περιοχές, όμως, και ιδίως σε μεγάλου μεγέθους νησιά, όπως η Κως, η πρόσβαση αυτή έρχεται αντιμέτωπη με αντικειμενικές δυσκολίες και απαγορευτικά δεδομένα.

Αυτό οφείλεται στο ότι στο νησί, παρά το γεγονός ότι αυξάνεται ο μαθητικός πληθυσμός του και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την επαγγελματική εκπαίδευση από μαθητές, δεν υπάρχει Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου λειτουργεί ένα και μοναδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και αυτό μόνο στη Ρόδο.

Υπάρχουν όλα τα δεδομένα αλλά και τα στοιχεία που συνηγορούν στην ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Υπάρχει, μάλιστα, και θετική εισήγηση από το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης που προτείνει τη δημιουργία αυτής της δομής στην Κω.

Σύμφωνα με αυτή την εισήγηση-πρόταση, στο Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κω θα φοιτήσουν αρχικά 38 μαθητές, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει την ενοικίαση κτιρίου για να στεγαστεί το Σχολείο.

Παράλληλα, η δημιουργία του Σχολείου θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, στις οποίες αναγκαστικά φοιτούν αυτή τη στιγμή λόγω της έλλειψης ενός Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας ως προς την αξιολόγηση και έγκριση της πρότασης για τη δημιουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού

Μ. Κόνσολας: «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη