Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 721 ΦΟΡΕΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες από πλευράς δημοτικού οργανισμού πρόνοιας για την προμήθεια των συμπατριωτών μας, που είναι δικαιούχοι της παροχής του δημοτικού συσσιτίου, με πασχαλινά είδη.

Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές δωρεές από ιδιώτες σε διάφορα είδη τροφίμων που καταναλώνονται το Πάσχα και κυρίως σε κρέας ώστε να ενισχυθούν οι περίπου 170 ωφελούμενοι που ενισχύονται από το δήμο.

«Ο δήμος έχει το συσσίτιο καλύπτουμε γύρω στους 170 ωφελούμενους και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν χωρίς τρόφιμα και παροχές από πλευράς δήμου ενώ μιλάμε και για τα δύο γεύματα μεσημέρι και βράδυ. Έχει προβλεφθεί να μοιραστούν πασχαλινά είδη όπως κουλούρια, τσουρέκια και αυγά και επιπλέον θα δοθεί και ένα μικρό δώρο στον καθένα.

Αυτή είναι η προσφορά μας ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες...», δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Θωμάς Σωτρίλλης και πρόσθεσε:

«Έχουμε αρκετές προσφορές από ιδιώτες σχετικά με τα πασχαλινά είδη έχουμε αρκετές δωρεές σε τρόφιμα και σε κρέας, ειδικά αρνί και κατσίκι και όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των ωφελουμένων συνδημοτών μας.

Πολλοί έρχονται και τα παραλαμβάνουν οι ίδιοι, ενώ και η υπηρεσία μας διαθέτει δύο μικρά αυτοκίνητα με οδηγό και γίνεται η διανομή κατ’ οίκον».

Όπως ανέφερε, η βοήθεια του δήμου σε μερίδες φαγητού φτάνει μέχρι το Παραδείσι στα δυτικά και μέχρι τα Κοσκινού στην ανατολική πλευρά, ενώ ο ΔΟΠ έχει κάποιους ωφελούμενους στη Σάλακο και στα Απόλλωνα για τους οποίους έχει έρθει σε συνεννόηση με τοπικούς εστιάτορες που παίρνουν τρόφιμα και ένα ποσό ως αποζημίωση από τον οργανισμό ώστε να τους μαγειρεύουν και να ωφελούνται έτσι οι άνθρωποι αυτοί.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής απεριόριστων καυσίμων στα αυτοκίνητα, καθώς σύμφωνα με το νόμο για κάθε αυτοκίνητο δεν μπορούν να διαθέσουν πάνω από 68 ευρώ για βενζίνη το μήνα και αυτές οι μακρινές διαδρομές είναι κοστοβόρες.

Με την ευκαιρία, έκανε γνωστό, ότι ο δήμος έχει εγκρίνει τα επιδόματα προς τους αντίστοιχους δικαιούχους, τα οποία είναι έτοιμα για να ενταλματοποιηθούν και να πληρωθούν.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Σωτρίλλης, θα διεξαχθούν εκδηλώσεις και γιορτές στα ΚΑΠΗ, στις οποίες συμμετέχουν πάντα οι ωφελούμενοι και οι εγγεγραμμένοι με χορό, μεζέδες, γλυκά και δώρα, οι οποίες προγραμματίζονται για μετά το Πάσχα.

Πάντως, όσοι θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα και διάφορα είδη για το συσσίτιο του δήμου, μπορούν να τα παίρνουν στα μαγειρεία της δομής ή να ειδοποιούν τον ΔΟΠ, ο οποίος μπορεί να τα μεταφέρει με δικό του μέσο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, στη δομή προσφέρουν και μεμονωμένα άτομα και οργανωμένοι σύλλογοι και μάλιστα φέτος υπήρχε μεγάλη προσφορά ειδικά από προσκοπικές οργανώσεις και από δημοτικά σχολεία.

Επίσης ο Σύνδεσμος Αγάπης προσφέρει τρόφιμα στο συσσίτιο, όπως επίσης και ο Σύλλογος «Αγία Σοφία».

Διαβάστε ακόμη

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη