Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1698 ΦΟΡΕΣ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με αθλητική χροιά πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο προαύλιο του 12ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος “e Twinning 2024”, έχοντας την ονομασία «Ηρακλής, ο ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων».

Το συγκεκριμένο σχολείο συμμετέχει σ’ αυτή την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία συνεργασίας μαζί με άλλα από τη χώρα μας, αλλά και με σχολικές μονάδες των χωρών Ρουμανία, Σερβία, Κύπρος, Λιθουανία και Τουρκία. Ουσιαστικά, αυτό αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ενός προγράμματος σπουδών με σκοπό την ανάδειξη των κοινών στοιχείων, αλλά και των διαφορών στην ανάπτυξη, τη δημιουργική σκέψη και την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών μέσα από συγκεκριμένες συνθήκες.

Άλλωστε, συνδέεται με μαθήματα όπως η Γυμναστική, η Ιστορία, οι Ξένες Γλώσσες, η Πληροφορική και τα Εικαστικά. Μέσα από τη σύνδεση του Ηρακλή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναδεικνύεται η ελληνική μυθολογία και οι καταβολές αυτών των διοργανώσεων, αν και είναι πολύπλοκες και πολύπλευρες.

Συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης αναπαράστησαν την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, την παρέλαση των αποστολών των χωρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ συμμετείχαν σε αγωνίσματα, όπως το άλμα εις μήκος, τον ακοντισμό και τον δρόμο 30μ. κι επιβραβεύτηκαν όλοι γι’ αυτό.

• Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του έργου ήταν οι Χριστίνα Τσαγδή και η Σεβασμία-Αικατερίνη Κουτσουράη. Λόγω του ότι μάλιστα ήταν διαθεματικό, συνέβαλαν σημαντικά η δασκάλα της Β’ τάξης Μαρία Καραγιάννη, η εικαστικός Ξανθή Κωστορρίζου και η καθηγήτρια Γαλλικών Σταματία Δημητρά. Παρουσία είχαν μάλιστα κι αρκετοί γονείς, ενώ ο σημαντικός Έλληνας σκακιστής Γιάννης Παπαϊωάννου μίλησε στα παιδιά για το πνευματικό αυτό άθλημα και τα ευεργετικά αποτελέσματά του σε αρκετούς τομείς της ζωής για τον κάθε άνθρωπο. 

Διαβάστε ακόμη

Ξεχώρισαν οι Δωδεκανήσιοι στο Πανελλήνιο Πίστας Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων!

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Βετεράνοι

Ελπίδα, Διαγόρας, Φοίβος και Ιπποκράτης στο Final Four μπάσκετ Ανδρών

Παναγιώτης Σπάρταλης: "Είμαι πολύ χαρούμενος, πάμε για το τρόπαιο"

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον «Δάφνινο Αγώνα» στο φράγμα της Απολακκιάς

Το “Healthy Hoops 4All” φιλοξενεί στη Ρόδο η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου

Στις 11 Μαΐου το διασυλλογικό στίβου Κ18 στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Β' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Ξεκίνησε ο σχεδιασμός στον Δαμάγητο