Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2428 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε από το Πενταμελές Στρατοδικείο Αθηνών ο 23χρονος που κατηγορείται για το δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από τριάμισι χρόνια στ’ Αφάντου, όπου έχασε τη ζωή του ένας 43χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που είχε σπεύσει να βοηθήσει σε άλλο τροχαίο που είχε προηγηθεί.

Η δίκη έγινε τον προηγούμενο μήνα μετά από αναβολή και το δικαστήριο επέβαλε στον 23χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών με αναστολή, ενώ ήδη δια του δικηγόρου του κ. Μανώλη Βλάχου άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα σε δεύτερο βαθμό από το αρμόδιο δικαστήριο.

Η δίκη, αρχικά είχε προσδιοριστεί να γίνει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε για τον Μάρτιο του 2024 προκειμένου να υπάρξει αυτοπρόσωπη εμφάνιση του 23χρονου κατηγορούμενου, ενώπιόν του. Ο 23χρονος οδηγός είχε συλληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2020 και επειδή ήταν φαντάρος, είχε οδηγηθεί συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο, ενώπιον του Στρατολογικού Εισαγγελέα, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση για την οποία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Μετά την απολογία του, ο 23χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η δίκη του παραπέμφθηκε να γίνει από το αρμόδιο Στρατοδικείο Αθηνών, ενώ στην υπόθεση είχε δηλώσει δια του δικηγόρου της κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του, η 33χρονη αλλοδαπή αλβανικής καταγωγής οδηγός τού αυτοκινήτου του πρώτου τροχαίου που είχε σημειωθεί το βράδυ εκείνο.

Σημειώνεται πως, στις 8 Μαρτίου 2024, η 33χρονη Αλβανίδα κρίθηκε αθώα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου είχε παραπεμφθεί, καθώς κατηγορούνταν ως συνυπεύθυνη για το δυστύχημα που είχε σημειωθεί στ’ Αφάντου, όπου έχασε τη ζωή του ο 43χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που είχε σπεύσει να βοηθήσει σε άλλο τροχαίο που είχε προηγηθεί.

Η 33χρονη αλλοδαπή ήταν η οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος, του ατυχήματος δηλαδή στο οποίο πήγε ο άτυχος πατέρας να βοηθήσει και κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια. Η δίκη έγινε κανονικά στις 8 Μαρτίου 2024 και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Στέλιου Αλεξανδρή, έκρινε αθώα την 33χρονη οδηγό.

Υπενθυμίζεται ότι, όλα ξεκίνησαν μετά τις 10 και 20 το βράδυ του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2020, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, που κινούνταν επί της Ρόδου - Λίνδου, μεταξύ Αφάντου και Κολύμπια, με οδηγό την 33χρονη αλλοδαπή, χτύπησε στη χαμηλή διαχωριστική νησίδα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο άτυχος 43χρονος Αφαντενός, διέμενε λίγα μέτρα παραπέρα. Ακούγοντας τον θόρυβο από το τροχαίο, μαζί με άλλους γείτονες και διερχόμενους οδηγούς, έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν. Παράλληλα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Δεν είχαν προλάβει καλά καλά ν' απεγκλωβίσουν την οδηγό μέσα από το όχημα, όταν ένα άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που κινούνταν επί της Ρόδου - Λίνδου, με οδηγό τον 23χρονο από τον Αρχάγγελο, έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, παρασύροντας έτσι όλους όσοι βρίσκονταν στο σημείο. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα και να ξεψυχήσει λίγη ώρα αργότερα ο 43χρονος Γιάννης Συμιακός.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, τραυματίστηκαν επίσης:

Η οδηγός του πρώτου οχήματος, 33 ετών, μια γυναίκα (τότε) 44 ετών, και δύο ακόμα άνδρες ηλικίας (τότε) 23 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δύο από αυτούς ήταν σοβαρότερα, αλλά εκτός κινδύνου. Ο άτυχος 43χρονος Αφαντενός ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στην τοπική κοινωνία κι ένας άξιος οικογενειάρχης. Τα ακριβή αίτια της νέας τραγωδίας στην άσφαλτο, εξετάστηκαν από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας Ρόδου. Ο 23χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το Νοσοκομείο της Ρόδου, συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία