Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εγκρίθηκε η σήμανση για  την επέκταση του πεζοδρόμου

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2104 ΦΟΡΕΣ

Στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης στοχεύει το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης από τη Θαλασσινή Πύλη μέχρι το λιμάνι της Ακαντιάς, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η μελέτη εργοταξιακής σήμανσης για την εκτέλεση του έργου εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες τόσο από τη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου όσο και από τη Δημοτική Επιτροπή και αναμένεται να επικυρωθεί με την έγκρισή της και από το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίασή του αύριο, ημέρα Παρασκευή 26 Απριλίου.


Ειδικότερα, με την εργολαβική σύμβαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου ανατέθηκε η εκτέλεση του έργου στην εταιρεία «ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στους εννέα μήνες από την ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», περιλαμβάνει τα παρακάτω:
• Κατασκευή νέου ξύλινου πεζοδρόμου συνολικού μήκους 861 m και πλάτους 4,00 m, νέου ποδηλατοδρόμου συνολικού μήκους 1.433 m και πλάτους 2,50 m. • Ανάπλαση της Θαλασσινής Πύλης σε περιοχή έκτασης 4.500 m2 με τη δημιουργία υγρών χώρων, κατασκευή αναβαθμών και επένδυση με μάρμαρο και κατασκευή παρτεριών φύτευσης. • Νέα είσοδος λιμανιού • Ανάπλαση των υπαίθριων χώρων αναψυχής έκτασης 3.000 m2 που θα προκύψουν από την κατάργηση του τμήματος της παραλιακής οδού στη θέση του Προμαχώνα της Ακτής Προμηθέως. Προβλέπεται η δημιουργία χώρων βράχου με λιθάρι, εμβαδού 907 m2 και χώρου καθιστικού εμβαδού 1.136 m2 ο οποίος θα είναι διαστρωμένος με πλάκες μαρμάρου. • Στο μεγαλύτερο μέρος του έργου θα κατασκευαστεί παρτέρι φύτευσης με φοίνικες και ποώδη φυτά. • Φωτισμός και δημιουργία χώρου με βράχους.


Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, λοιπόν, θα εφαρμοστεί εργοταξιακή σήμανση σε δύο (2) φάσεις:


Α’ φάση: εκτιμάται ότι θα διαρκέσει γύρω στους τρεις μήνες και σ’ αυτήν προβλέπεται στένωση λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα καθόδου από Αυστραλίας προς κέντρο. Ειδικότερα, το πλάτος του οδοστρώματος για την κυκλοφορία των οχημάτων θα ανέρχεται στα περίπου στα 4,20 μέτρα ενώ οι πεζοί υποχρεωτικά μέσω των φωτεινών σηματοδοτών στην περιοχή «Κόβα» θα κατευθύνονται προς το κέντρο μέσω της οδού Προμηθέως. Επί της οδού Προμηθέως θα διαμορφωθεί προσωρινό πεζοδρόμιο πλάτους 1,20 μέτρων με κίτρινη διαγράμμιση επί τους οδοστρώματος και θα τοποθετηθούν «κολωνάκια». Επί της οδού Προμηθέως η εργοταξιακή μελέτη προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων [3] προσωρινών εργοταξιακών διαβάσεων.


Β’ φάση: εκτιμάται ότι θα διαρκέσει γύρω στους έξι μήνες σ’ αυτήν προβλέπεται στην πλευρά του Προμαχώνα από τη μεριά της θάλασσας ο αποκλεισμός διέλευσης παντός οχήματος από την οδό Αυστραλίας προς το κέντρο της πόλης (περιοχή Μανδράκι).


Η κυκλοφορία των πεζών θα γίνεται στο ήδη κατασκευασμένο τμήμα του ξυλοπεζόδρομου, το οποίο θα συνδεθεί με τα υφιστάμενα πεζοδρόμια. Το πεζοδρόμιο στο πάρκο της πλατείας Μελίνας Μερκούρη θα παραμείνει προσβάσιμο προς τους πεζούς.


Στη φάση αυτή, η οδός Προμηθέως θα είναι διπλής κατεύθυνσης έως ότου περαιωθούν οι εργασίες και σε συνέχεια θα γίνει μονής κατεύθυνσης εφαρμόζοντας τις εγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης επί της οδού Προμηθέως.

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου