Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 508 ΦΟΡΕΣ

 Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κω συγκάλεσε ως πρόεδρος ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σταμάτης Καμπουράκης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εν όψει της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2024, την Τετάρτη 24 Απριλίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κω παρουσία της γενικής γραμματέως του δήμου Κω, της επάρχου και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας υπηρεσιακών υπαλλήλων του δήμου καθώς και εθελοντικών ομάδων.

Ο δήμαρχος, κάνοντας ένα απολογισμό του 2023, ανέφερε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τις αντιπυρικής περιόδου και τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας όλων των αρμοδίων φορέων για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν οι βασικές παράμετροι αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, έχοντας συγκεκριμένα ως κύρια θεματολογία:

-Την ετοιμότητα δυναμικού και μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.

-Τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

-Τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων και οργάνων σε επίπεδο περιφέρειας για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.

-Τον συντονισμό της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές.

-Την αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Ομάδας Διάσωσης σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ

Θα αποζημιωθεί επιχειρηματίας από την Κω για τον φοίνικα που έπεσε στο μαγαζί του

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας