Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής  στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1007 ΦΟΡΕΣ

Οι μαθητές και μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου και θαύμασαν τα εκπληκτικά γλυπτά που εκτίθενται, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γλυπτικής, που εορτάζεται στις 24 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, έπειτα από την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, ανέφεραν τα εξής με περίσσιο ενθουσιασμό:

«Η γλυπτική είναι μια από τις παλαιότερες μορφές τέχνης, με την οποία δημιουργούμε τρισδιάστατα έργα από διάφορα υλικά, όπως μάρμαρο, ξύλο, μέταλλο και πηλό.
Μέσα από τα γλυπτά, οι καλλιτέχνες εκφράζουν τα συναισθήματα, τις ιδέες και τις ιστορίες τους. Μπορούμε να μάθουμε πολλά για την ιστορία, τον πολιτισμό και την κοινωνία, κοιτάζοντας γλυπτά από διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς.

Είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε μουσεία, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την τέχνη και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Τα μουσεία είναι γεμάτα γνώση και ομορφιά, και μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας δώσουν τροφή για σκέψη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται στο μεσαιωνικό κτήριο του μεγάλου νοσοκομείου των Ιπποτών. Μυκηναϊκά κοσμήματα, αγγεία από τη Γεωμετρική ως την Κλασική περίοδο, γλυπτά Κλασικής και Ελληνιστικής περιόδου και ροδιακά νομίσματα Ελληνιστικών χρόνων αποτελούν τα κύρια εκθέματα του Μουσείου.

Ευχαριστούμε θερμά το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου και την υπέροχη ξεναγό κα Ειρήνη Αναστασίου για τη συναρπαστική εμπειρία ξενάγησης. Η παρουσίασή της ήταν ενημερωτική, διασκεδαστική, γεμάτη ενθουσιασμό και κατόρθωσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των παιδιών.

Τα παιδιά, επιστρέφοντας στο σχολείο με νέες ιδέες και έμπνευση, δημιούργησαν τα δικά τους γλυπτά με πηλό και πλαστελίνη. Μέσω της δικής τους τέχνης, εξέφρασαν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, ενισχύοντας την καλλιτεχνική τους ανάπτυξη και αυτοέκφραση».

Διαβάστε ακόμη

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου