ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 80 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 26 Απριλίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3916

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ
ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΣΤΟ «ΘΕΡΜΑΙ»
ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ
Κατά την εφετεινήν τουριστικήν περίοδον το ξενοδοχείον «Θέρμαι» με τον θαυμάσιον κήπον του, ο οποίος είναι μοναδικός επί του παρόντος εις Ρόδον, θα έχη συνεργασίαν με δύο διεθνούς φήμης ορχήστρας, αι οποίαι θα καλύψουν τας ανάγκας του εις τον κήπον χορευτικού κέντρου.
Συγκεκριμένως, κατόπιν συνεννοήσεως του διευθυντού του «Αστέρος» εν Ρόδω κ. Στεργιοπούλου και του διευθυντού του «Θέρμαι» ξ. Σκουλή, κατά το δίμηνον Ιουνίου - Ιουλίου θα εμφανισθή εις τον κήπον η 5μελής γνωστή ορχήστρα Μαρτσίνι, αργότερον δέ θα συνεχίση τα προγράμματα η διεθνούς φήμης Βραζιλιανή ορχήστρα Τσακάτσα, η οποία θα καλύψη την περίοδο μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου. Η ορχήστρα Τσακάτσα, ενεφανίσθη και προ καιρού εις τα «Αστέρια» και το Χίλτον Αθηνών, θα έλθη δέ εις Ρόδον κατόπιν συνεννοήσεων του Καλλιτεχνικού Γραφείου Τάκη Καρρά.
Τα πράγματα αυτά θα πλαισιωθούν από τραγουδίστριες και άλλα νούμερα, αναμένεται δέ ότι η θερινή κοσμική Ρόδος θα έχη θαυμάσιες δυνατότητες ψυχαγωγίας.

Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΜΙΛΗΣΕΝ
ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΝ
Ομιλών κατά το δείπνον το οποίον παρέθεσεν εις το ξενοδοχείον «Θέρμαι» ο Δήμος προς τιμήν των αξιωματικών της Σχολής Αμύνης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης ανέπτυξεν τα επιτεύγματα του Δήμου Ρόδου κατά τα τελευταία έτη. Μεταξύ άλλων ανεφέρθη εις τας δημοτικάς επιχειρήσεις του Ροδιακού Οργανισμού Δημοτικών Αυτοκινήτων και της Επιχειρήσεως Δημοτικής Υδρεύσεως Ρόδου, αι οποίαι προσέφερον και προσφέρουν τεραστίας υπηρεσίας εις την πόλιν, καθώς και εις τας δημοτικάς Τεχνικάς Σχολάς Ρόδου, αι οποίαι έχουν 7:00 μαθητάς και έχουν αποδώσει μέχρι τούδε αρκετούς μηχανικούς εμπορικού ναυτικού, εκ των οποίων μερικοί ήδη είναι δεύτεροι μηχανικοί εις ποντοπόρα πλοία. Επίσης ο κ. Πετρίδης ανεφέρθη εις τον Δημοτικόν Οργανισμόν Προνοίας ο οποίος παρέχει συσσίτιον εις 700 πρόσωπα και είναι ποσόν δι προίκα Ροδίων νεανίδων κατ’ έτος. Ανεφέρθη προσέτι εις τον Καλλιτεχνικόν Οργανισμόν, ο οποίος διά του μπαλέττου και του βεστιαρίου του εκ 200 ενδυμασιών των διαφόρων νήσων της Δωδεκανήσου, καθώς και των ηθογραφικών έργων, προσφέρει πολλά εις την διατήρησιν των εθίμων και παραδόσεων του τόπου.
Ο κ. Δήμαρχος ετόνισεν ότι κατ’ έτος ο Δήμος ενισχύει τους Οργανισμούς του διά ποσού 5.000.000 δραχμών και ότι έχει σήμερον μεν τακτικά έσοδα 4-5 εκατομμυρίων δραχμών και εντός της προσεχούς πενταετίας θα φθάση τα 40.000.000 εκ τακτικών εσόδων, δεδομένου ότι διάφοροι επιχειρήσεις αρχίζουν να αποδίδουν, ως η της υδρεύσεως η οποία ενώ έδιδε διά τα πλοία εις το τελωνείον προ τινών έτων μόνον 5 κυβικά ωριαίως τώρα δύναται να δίδη διά τα πλοία 100 κυβικά ωριαίως τα οποία υπολογιζόμενα προς 15 δραχμάς το κυβικόν θα αποδίδουν σημαντικά ποσά.
Τέλος ο Δήμαρχος ετόνισεν ότι η χαρά των Δωδεκανησίων οσάκις έρχεται η Σχολή Αμύνης είναι μεγάλη και ότι αν και η συμφωνία παραχωρήσεως της Δωδεκανήσου ώρισε να μην υπάρχη στρατός επ’ αυτής, εν τούτοις οι Δωδεκανήσιοι πάντοτε με υπερηφάνειαν παρακολουθούν το Στράτευμα, το οποίον εγγυάται την ανεξαρτησίαν και την ελευθερίαν.
Σημειωτέον ότι ο κ. Νομάρχης, ως εγνώσθη, κατά την ομιλίαν του προς τους αξιωματικούς, ανεφέρθη εις τα διοικητικά προβλήματα λόγω της νησιωτικής μορφής της Δωδεκανήσου και εξέφρασε προσωπικήν γνώμην ότι καλή λύσις θα ήτο εάν ιδρύετο και δευτέρα Νομαρχία εις το Βόρειον Συγκρότημα.

ΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΜΠΑΛΛΕΤΟΥ
Αφίκετο εις την πόλιν μας χθες ο καθηγητής και λογoτέχνης κ. Β. Μοσκόβης προκειμένου να παρακολουθήση τας τελευταίας δοκιμάς των ηθογραφιών του «Κουκουμάς» και «τα επτά της Καρπάθου» που θα ανεβάση το Δημοτικό μπαλέττο κατά την εφετεινήν θερινήν σεζόν.
Ως εγνώσθη το Δημοτικό Μπαλέττο θα αρχίση τας παραστάσεις του τον προσεχή μήνα Μάιον.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί