Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο  Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 746 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου, το 2ο Υβριδικό Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας, με θεματικό άξονα «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», το οποίο διοργανώθηκε από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών στην Πάτρα. Η συμμετοχή των μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δίκτυο 394 σχολείων Α’ βάβμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Συνολικά, παρουσιάστηκαν 486 εργασίες μαθητών, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την εκπόνηση ερευνητικών εργασιών σχετικά με τον τόπο καταγωγής τους.

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο. Το Σχολείο εκπροσώπησαν στην Πάτρα οι μαθήτριες Κουμή Αγγελική-Μιχαέλα (Γ’ Γυμνασίου), Ντεληγιώργη Δέσποινα-Αγγελική (Γ’ Γυμνασίου) και Γκαντουλούδη Ιωάννα (Α’ Γυμνασίου), οι οποίες εργάστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και εκπόνησαν 4 ερευνητικές εργασίες σχετικά με τα Τοπικά Προϊόντα της Ρόδου (Μελεκούνι & Κοριαντολίνο), τα Σύμβολα της Ρόδου (Κολοσσός & Ελάφι Dama Dama), το χωριό Έμπωνας με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα τοπικά προϊόντα, και, τη ζωή στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, παλαιότερα και σήμερα.

Η εκπόνηση των εργασιών έγινε υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη ομάδας καθηγητών/-τριών του Σχολείου ενώ τον συντονισμό της συμμετοχής και της εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητριών στην Πάτρα ανέλαβε η κα Καλαμίδα Φωτεινή.

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου δίδει θερμές ευχαριστίες στη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου για την ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία τους σε Μελεκούνια Ρόδου, που όπως αναφέρει «παρουσιάσαμε και προβάλαμε σε πανελλαδικό επίπεδο στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο στην Πάτρα». 

Διαβάστε ακόμη

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου