Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 642 ΦΟΡΕΣ

Για να διαμένουν όσοι κάνουν ακτινοθεραπείες στην πρωτεύουσα

Δύο μικρά διαμερίσματα ιδιοκτησίας της, που βρίσκονται στην Αθήνα, θα διαθέσει στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα μέλη του για όσο διάστημα θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα, προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες.

Τη σχετική απόφαση πήρε χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Ρόδο, ικανοποιώντας έτσι σχετικό αίτημα που κατέθεσε πρόσφατα ο Σύλλογος στην περιφέρεια, ζητώντας τη στήριξή της στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι συνοδοί τους, όταν μεταβαίνουν στην Αθήνα για θεραπεία.

Τα διαμερίσματα βρίσκονται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, είναι 57 και 59 τ.μ. αντίστοιχα και το 1998 περιήλθαν, μαζί με άλλα δύο διαμερίσματα μεγαλύτερης έκτασης, στην ιδιοκτησία της τότε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης από την κληρονομιά Γεωργίου Καρβούνη.

Για πάνω από δύο δεκαετίες είναι κλειστά σε αντίθεση με τα άλλα δύο, τα οποία είναι ενοικιασμένα, όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Τσουκαλάς που ενημέρωσε σχετικά το Σώμα για το θέμα.

Μάλιστα, όπως είπε, όλα ξεκίνησαν όταν, τόσο ο ίδιος όσο και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αλλά και η προκάτοχός του επίσης αντιπεριφερειάρχης Χαρούλα Γιασιράνη, βρέθηκαν σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα τις ακτινοθεραπείες, στην οποία παρευρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου και πολίτες.

«Νιώσαμε την ανάγκη να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους σε ό,τι αφορά το μεγάλο κόστος που έχουν μεταβαίνοντας στην Αθήνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, από οποιοδήποτε νησί, ώστε να κάνουν τις θεραπείες τους.

Είναι ένα μεγάλο και δυσβάσταχτο κόστος, οικονομικό αλλά και ψυχολογικό, τόσο του ασθενή όσο και του συνοδού, που περνούν δύσκολες ώρες.

Ακούγοντας την αγωνία αυτών των ανθρώπων, ο περιφερειάρχης δήλωσε, ότι θα εξετάσουμε το θέμα άμεσα και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών κατέθεσε ένα αίτημα για το πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε», ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε:

«Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως δημόσιος αυτοδιοικητικός φορέας που έχει στην καταστατική του αποστολή την κοινωνική μέριμνα και την προαγωγή της ποιότητας ζωής των πολιτών της και της υγείας τους έχει χρέος να σταθεί στο ύψος των αναγκών των οικογενειών που δίνουν έναν σκληρό και άνισο αγώνα για τη ζωή τους».

Καταθέτοντας την πρόταση για απευθείας εκμίσθωση των δύο διαμερισμάτων στον Σύλλογο των Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, με συμβολικό μίσθωμα για διάστημα τριών ετών, ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο για ένα ζήτημα μείζονος κοινωνικής σημασίας και στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Σώματος, δήλωσε τα εξής:

«Μελετώντας το θεσμικό πλαίσιο σε συνάρτηση με τις δυνατότητες της περιφέρειας σε ακίνητα, προτείνουμε την απευθείας εκμίσθωση δύο μικρών διαμερισμάτων που ανήκουν στην περιφέρεια και βρίσκονται στην Αθήνα, στην Αγία Παρασκευή.

Περιήλθαν στην κυριότητα της πρώην νομαρχίας από το 1998. Ειδικότερα, στην περιουσία της υπάρχουν από την κληρονομιά Γεωργίου Καρβούνη τέσσερα διαμερίσματα.

Δύο από αυτά είναι μισθωμένα από υπερήλικες ιδιώτες και τα άλλα δύο είναι κενά για πολλές δεκαετίες και είναι έκτασης 57 και 59 τ.μ.
Τα διαμερίσματα είναι κενά και δεν προσφέρουν τίποτα.

Έχουμε τη δυνατότητα με βάση τη νομοθεσία να τα εκμισθώσουμε στον Σύλλογο ώστε με δικούς του όρους και προϋποθέσεις να μπορεί να τα δίνει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Όλες οι παρατάξεις τάχθηκαν υπέρ της πρότασης, ικανοποιώντας το αίτημα του Συλλόγου, ο οποίος ανέφερε στην επιστολή του τα εξής:

«Με το παρόν αίτημα, ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου θα ήθελε να εκφράσει την επείγουσα ανάγκη για μία προσωρινή λύση όσον αφορά τη διαμονή των ογκολογικών ασθενών του νησιού μας, που μεταβαίνουν στην Αθήνα για ακτινοθεραπεία.

Οι ασθενείς μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ψυχολογικής φόρτισης λόγω της ανάγκης να μεταβαίνουν στην Αθήνα για την απαραίτητη θεραπεία.

Παρακαλούμε να εξετάσετε εάν υπάρχει δυνατότητα η Π.Ν. Αιγαίου να καλύψει με κάποιον τρόπο μέρος των δαπανών διαμονής των ογκολογικών ασθενών που μεταβαίνουν στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες μέχρι τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο νησί της Ρόδου.

Μία τέτοια λύση θα αποφέρει ανακούφιση στους ασθενείς μας και θα μειώσει το άγχος και το κόστος που σχετίζεται με τα ταξίδια στην Αθήνα.

Εκτιμούμε την προσοχή σας σε αυτό το θέμα και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε μαζί σας για την εξεύρεση μιας αποτελεσματικής λύσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών μας.

Σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προσοχή σας σε αυτό το αίτημα και για την υποστήριξή σας προς την κοινότητά μας.

Εκτιμούμε βαθύτατα τη συνεργασία και τη συμπαράστασή σας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο».

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι