Να επιστρέψει σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ ζητά 61χρονος

Να επιστρέψει σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ ζητά 61χρονος

Να επιστρέψει σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ ζητά 61χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 737 ΦΟΡΕΣ

Την αντικατάσταση ενός εκ των δύο περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του, ζητά με αίτημά του από τον ανακριτή Ρόδου, ο 61χρονος που τον περασμένο μήνα, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., και βρέθηκε να κατέχει συνολικά επάνω αλλά και στο σπίτι του, 267 γραμμάρια κάνναβης, 7 δενδρύλλια κάνναβης, ένα ρόπαλο και ένα αεροβόλο όπλο.

Η σύλληψη του 61χρονου είχε γίνει στις 13 Μαρτίου 2024 και τρεις ημέρες αργότερα απολογήθηκε στον ανακριτή Ρόδου και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της υποχρεωτικής ένταξής του σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ» εντός των επόμενων δέκα ημερών από τη λήψη της απόφασης αυτής.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση που κατέθεσε δια του δικηγόρου του, κου Μανώλη Βλάχου, ο 61χρονος, πράγματι σταμάτησε το πρόγραμμα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ που παρακολουθούσε από το καλοκαίρι του 2014 και εισήχθη σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης.

Ωστόσο, αυτό του επέφερε, όπως αναφέρει στην αίτησή του ο 61χρονος, αρκετά προβλήματα στην υγεία του και στερητικά σύνδρομα, για τα οποία προσκομίζει και σχετική ιατρική βεβαίωση από τον ΟΚΑΝΑ σύμφωνα με την οποία «λόγω της μακροχρόνιας χορήγησης του υποκατάστατου, ο χρόνος για την ομαλή ιατρικά επιτηρούμενη απόσυρσή του (του 61χρονου) από τα φάρμακα δεν είναι επαρκής», δηλαδή το κλειστό πρόγραμμα που πλέον παρακολουθεί, του προκαλεί στερητικά σύνδρομα με κίνδυνο να οδηγηθεί στην χρήση ηρωίνης και πάλι μετά από δέκα χρόνια (έκανε χρήση παλαιότερα, όμως, από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ την είχε σταματήσει).

Για τους λόγους αυτούς, ο 61χρονος ζητά να επιστρέψει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, δηλαδή να γίνει αντικατάσταση του δεύτερου όρου που του επιβλήθηκε μετά την απολογία του.

Για τον 61χρονο, όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) που έκαναν περιπολία στην πόλη της Ρόδου, τον εντόπισαν να επιβαίνει σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Άμεσα οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητο βρήκαν:

• 8 μικροσυσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 25,6 γραμμαρίων.

• 12 ναρκωτικά-φαρμακευτικά δισκία, χωρίς ιατρική συνταγή.

• 2 μικροσυσκευασίες που περιείχαν σπόρους κάνναβης.

• Το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.

• Ρόπαλο μήκους 60 εκατοστών.

Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στην κατοικία του όπου βρέθηκαν επιπλέον:

• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 241 γραμμαρίων.

• 7 δενδρύλλια κάνναβης, σε φάση ανάπτυξης.

• Αεροβόλο τυφέκιο.

Οι ναρκωτικές ουσίες και τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 61χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και της καλλιέργειας δενδρυλλίων αλλά και για οπλοκατοχή και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Έτσι, στις 16 Μαρτίου 2024 το πρωί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, κ. Μανώλη Βλάχο, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος είχε δηλώσει, ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα του έχει γίνει και σχετική πραγματογνωμοσύνη ενώ παρακολουθεί και σχετικό πρόγραμμα στον ΟΚΑΝΑ.

Για  τον λόγο αυτό και κατείχε τις ουσίες που βρέθηκαν επάνω του, για να καλύψει τις δικές του ανάγκες και να μην χρειαστεί να κάνει και πάλι χρήση ηρωίνης ή κοκαΐνης, καθώς μία τέτοια εξέλιξη, θα σήμαινε και το τέλος της παρακολούθησής του στο πρόγραμμα.

Ο 61χρονος είχε τονίσει δε, πως δεν έχει καμία ανάγκη να προβεί σε διάθεση ναρκωτικών ουσιών αφού οικονομικά είναι εντάξει και τις όποιες ανάγκες του, τις καλύπτουν τα παιδιά του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 61χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της υποχρεωτικής ένταξής του σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ» εντός των επόμενων δέκα ημερών από τη λήψη της απόφασης αυτής.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...