Γιάννης Παρασκευάς: Μια πρόταση για το σχολικό συγκρότημα της «Καπνοβιομηχανίας»

Γιάννης Παρασκευάς: Μια πρόταση για το σχολικό  συγκρότημα της «Καπνοβιομηχανίας»

Γιάννης Παρασκευάς: Μια πρόταση για το σχολικό συγκρότημα της «Καπνοβιομηχανίας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 873 ΦΟΡΕΣ

Γράφει

o Γιάννης Παρασκευάς

Το σκέπτομαι, ξανά και ξανά και ειλικρινά δεν ξέρω που να απευθυνθώ, στον ΔΗΜΟ, στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, στον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, στον υπεύθυνο ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, στο ΤΑΙΠΕΔ, στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, δεν βρίσκω άκρη.

Έχω ακούσει πάρα πολλά θετικά σχόλια για το σχολικό συγκρότημα της ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, στο συγκεκριμένο κτήριο στεγάζονται ΓΥΜΝΑΣΙΟ και ΛΥΚΕΙΟ, μια και μου δίνεται η ευκαιρία να πω ένα μπράβο στους καθηγητές των σχολείων, που με κόπο και προσπάθειες καθημερινές, έχουν μετατρέψει το επάγγελμα του καθηγητή σε λειτούργημα.


Το κτήριο είναι παλιό, διατηρητέο, μετά από αρκετές παρεμβάσεις, εσωτερικές και εξωτερικές στεγάζει σήμερα το ΓΥΜΝΑΣΙΟ και το ΛΥΚΕΙΟ, οι χώροι είναι μικροί, όπως και η αυλή του Σχολείου.
Με το σημερινό αλαλούμ ως προς τις αρμοδιότητες των διαφόρων φορέων, ομολογώ πως δεν ξέρω ποιου φορέα είναι η ιδιοκτησία του κτηρίου, ανήκει στον ΔΗΜΟ, στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, στα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;


Γνωρίζω όμως ένα πράγμα, αφεντικό του τόπου είναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος Λαός, τα παράπονα σου στον δήμαρχο.
Φίλε δήμαρχε,
Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και μπορώ να πω ότι σε διακρίνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την Παιδεία και είμαι βέβαιος πως δεν θα κλείσεις τα αυτιά σου στην πρόταση που καταθέτω δημόσια, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δίπλα στο σχολικό κτήριο υπάρχει εγκαταλελειμμένο και οδεύει στην κατάρρευση, η αρχιτεκτονική του δομή είναι αξιόλογη και παραπέμπει σε άλλες εποχές και τεχνοτροπίες.


Αναφέρομαι στο κτήριο, που για πολλά χρόνια, στέγαζε το ΙΚΑ, μετά το ΠΑΣΟΚ και τώρα αργοπεθαίνει.
Το κτήριο αυτό είναι ιδιόκτητο, αν κάτι δεν έχει αλλάξει ανήκει στην οικογένεια Πανάγου, προτείνω την αγορά του, αν είναι εφικτή, αν όχι τη μακροχρόνια μίσθωσή του, την επισκευή του και τη λειτουργική ένταξή του στο υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα, όπως και τον αύλειο χώρο του.


Θα μου πεις ΦΙΛΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ότι δεν είανι εύκολα αυτά τα πράγματα, θα συμφωνήσω. Αλλά οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ είναι για τα δύσκολα, για τα άλλα μας περισσεύουν ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.
Βρήκα παπά, να... θα θάψουμε μερικούς. Δίπλα στο σχολικό συγκρότημα του 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ υπάρχει ένα κτίσμα μονώροφο, ίσως διακόσια τετραγωνικά μέτρα, μιας ιδιόμορφης αρχιτεκτονικής δομής που και αυτό οδεύει σε κατάρρευση.


Η περιοχή του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ είναι ίσως από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές. Το κόστος ΔΗΜΑΡΧΕ είναι μικρο, είναι εύκολο να ανακαινισθεί και να λειτουργήσει σαν ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ.
Σίγουρα δεν βάζω δύσκολα, γνωρίζω ότι αντέχεις, βρίσκομαι σε αναμονή, όπως και για το θέμα της ΥΠΕΡΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, αν αποφασίσεις να συζητηθεί στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, θα πρέπει να είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ κα θα πρέπει να κληθούν και όλοι οι φορείς.


Θα πρέπει όλοι, δημόσια, να εκφράσουν άποψη. Για την κλοπή της τοπικής περιουσίας από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ .θα επανέλθω με συγκεκριμένες θέσεις για το δέον γενέσθαι.

Διαβάστε ακόμη

Θόδωρος Παπανδρέου: Η θέση των βοηθητικών μαθημάτων στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Φίλιππος Ζάχαρης: Συνωμοσιολογίες, συνθήματα, μεγαλοστομίες και Παράδεισος

Κυριάκος Μ. Χονδρός: Για τα νεκρά και αθώα παιδιά της Παλαιστίνης;

Μανώλης Κολεζάκης: Οι εκλογές της 11ης Μαΐου 1958-Το ιστορικό πλαίσιο

Ηλίας Καραβόλιας: Τα χέρια και τα μυαλά

Αγαπητός Ξάνθης: Ένα βιβλίο, γροθιά στο στομάχι για «την κλοπή του μέλλοντος» από την ακτιβίστρια Greta Thunberg

Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη: «Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς…»

Σάκης Αρναούτογλου: «Η Φωνή των Δωδεκανήσιων στην Ευρώπη»