Στις Πηγές Καλλιθέας έγινε η φωτογράφηση για τη νέα συλλογή ρούχων “Momen”

Στις Πηγές Καλλιθέας έγινε η φωτογράφηση για τη νέα συλλογή ρούχων “Momen”

Στις Πηγές Καλλιθέας έγινε η φωτογράφηση για τη νέα συλλογή ρούχων “Momen”

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2156 ΦΟΡΕΣ

Τα υφάσματά της είναι βιοδιασπώμενα και προέρχονται από φυσικές ίνες

Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση για την προωθητική καμπάνια της συλλογής των ρούχων “Momen” που παράγονται με τη χρήση φυσικών ινών και βασίζονται στην ιαπωνική φιλοσοφία.

Τα συνεργεία και τα μοντέλα που πήραν μέρος βρέθηκαν στο νησί μας για ένα Σαββατοκύριακο πριν από περίπου δύο εβδομάδες, και συνοδεύονταν από τον διακεκριμένο Έλληνα, Ελευθέριο Χατζηδημητριάδη, εμπνευστή των δημιουργιών της συλλογής, καθώς είναι εκείνος που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την τεχνική της παραγωγής τους.

Ο κ. Χατζηδημητριάδης
Ο κ. Χατζηδημητριάδης

Τη σκηνοθεσία και την προώθηση του υλικού της καμπάνιας της νέας συλλογής “Momen” για το 2025, που απευθύνεται στην αγορά της Ασίας αλλά και της Ευρώπης, ανέλαβε ο σκηνοθέτης, Βασίλης Κατερινόπουλος.

Τα ρούχα, τα οποία απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες, θα έρθουν σύντομα και στην Ελλάδα. Αποτυπώνουν τη «νέα εποχή» στην ένδυση και βασίζονται σε μία διαφορετική φιλοσοφία που έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν είναι ότι τα υφάσματα με τα οποία παράγονται είναι βιοδιασπώμενα και προέρχονται από ίνες κάνναβης, μεταξιού, βαμβακιού και μπαμπού.

Ο κ. Χατζηδημητριάδης μαζί με τους συνεργάτες του στην Ιαπωνία πειραματίστηκαν για τρία χρόνια πάνω στο αντικείμενο και έτσι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τις μοναδικές τους δημιουργίες στο κοινό και να επισημάνουν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος βάζοντας ένα τέλος στα συνθετικά ρούχα, τα οποία χρησιμοποιούν παράγωγα του πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα γυρίσματα και η φωτογράφηση έγιναν στις Πηγές Καλλιθέας και κυρίως στη βραχώδη περιοχή δίπλα στη θάλασσα, που αποτέλεσε ένα μοναδικό σκηνικό, το οποίο θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε όπως είπε και ο κ. Χατζηδημητριάδης, το τοπίο ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία των ρούχων αυτής της «νέας εποχής» και αυτό ήταν κάτι που τον ενθουσίασε και συνέβαλε στην επιλογή του χώρου.

Τα ρούχα χαρακτηρίζονται από απλές, λιτές γραμμές και γήινα, παστέλ χρώματα σε μπεζ, λευκό και εκρού, που δίνουν στην ανθρώπινη ύπαρξη μία ξεχωριστή αίσθηση και ενέργεια, αφήνοντας τον άνθρωπο ελεύθερο και με θετική ενέργεια που προέρχεται από τη φύση. Μάλιστα, τα επόμενα χρόνια, ίσως να γίνει και τρόπος ζωής.

Η Ρόδος λοιπόν, με τις Πηγές Καλλιθέας θα... ταξιδέψει μαζί με τις δημιουργίες τής συλλογής “Momen” σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας τη νέα τάση στην ένδυση και απευθυνόμενη κυρίως στη νέα γενιά, θα περάσει και το μήνυμα του σεβασμού στο περιβάλλον και της προστασίας του.

 

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%

Την προεδρία του Αναπτυξιακού Οργανισμού "Κολοσσός 2047" αναλαμβάνει ο Βάιος Καλοπήτας"

Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Ρόδο

Στις 14 Ιουνίου η δημοπρασία για τον δρόμο από τη Φανερωμένη στο αεροδρόμιο

Σε απεργία καλούνται στις 21 Μαΐου οι δημόσιοι υπάλληλοι

Τι θα γίνει με τα ιστορικά κτήρια της πόλης;

Οι περισσότερες καταγγελίες για παραλίες σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες